|

Sönmezler Grup çevresiyle büyüyor

Sönmezler Grup Genel Müdürü Yunus Sönmez, Doğu Anadolu ve Güneydoğu bölgesinde yaklaşık 25 ilde faaliyet gösterdiklerini söyledi. 1985 yılından bu yana Isuzu yetkili servis olarak faaliyetlerine devam ettiklerini belirten Sönmez, "Gelişmeyi büyümeyi çevremizle birlikte yapıyoruz" dedi.

Hatice Baltacı
00:00 - 25/07/2011 Pazartesi
Güncelleme: 17:32 - 25/07/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
Sönmezler Grup çevresiyle büyüyor
Sönmezler Grup çevresiyle büyüyor

Sönmezler Grup Genel Müdürü Yunus Sönmez, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Öncelikle şirketin geçmişinden bahseden Yunus Sönmez, Sönmezler Grup'un 1975'te kurulduğunu söyledi. Sönmez, 1985 yılında Isuzu yetkili servis olarak faaliyetlerine devam ettiklerini, Doğu Anadolu ve Güneydoğu bölgesinde yaklaşık 25 ilde var olduklarını ifade etti. Anadolu Isuzu'nun Japon ortaklığına sahip bir firma olduğunu dile getiren Sönmez, "Dizeli bulan ilk markayız. Hafif ve ağır ticari araçlar dalında hizmet vermekteyiz. Ülke genelinde toplam 135 servis ve 35 bayi olarak yapılanmamız mevcuttur. Şu anda 3. sıraya yükseldik ve durumumuzu sabitlemeyi ağımıza yeni bayilikler katmayı hedeflemekteyiz" dedi.

Doğu Anadolu bölgesi olarak tüketiciye sağladıkları avantajları anlatan Yunus Sönmez, kaliteli hizmet sunduklarını vurguladı. Sönmez şunları söyledi: "Kamyonda en kaliteli motor olmasının yanı sıra uzun ömürlü ürün sağlamaktayız. Özellikle ticaret organizasyonda uzun ömürlü olması çok önemlidir, araçlarınız sizi yolda bırakıyorsa ticaret yapamazsınız. Ürünümüzün Bir milyon kilometre ömrü vardır. Isuzu'nun ülkemizde fabrikası var hem Türk malı oluyor hem de döviz girdisi sağlıyor. Sönmezler'e gelince elbette ki bizde hem ekonomik olarak hem de sosyal olarak katkıda bulunuyoruz bölgeye. Bir kere istihdam sağlıyoruz bunun yanı sıra sunduğumuz kaliteli hizmetle halkı önemsiyoruz ve elbette sektörde vizyon sıçratıyor cesaret veriyoruz. Gelişmeyi büyümeyi çevremizle birlikte yapıyoruz"


'YÜZDE 30 YAKIT FAYDASI SAĞLIYORUZ'

Araçlarla ilgili bilgi veren Yunus Sönmez, "Rekabette özellikle pikap ve kamyonette rakip oldukça fazladır. Segmentteki diğer araçlara göre yüzde 30 yakıt faydası sağlıyoruz. Servis kalitesi de avantajlarmız arasında. Ve satış sonrası müşteri ilişkiside önemlidir. Bir başka avantajımızda ısuzu araçlarda yakıt katkı maddesi yok ancak rakip araçlarda katkı maddesi kullanılmak zorunda. Dezavantaja gelince bunu şöyle izah edeyim: Bölgede otobüs satışı daha az,ancak pikap satışında pazarda lideriz. Talebe göre arz meselesinde müşterinin beklediği oluyor. Üretim artışının bu durumu ortadan kaldıracağını düşünüyorum" dedi. Sönmez, satış sonrası müşteri ilişkisinin önemli olduğunu ifade etti. Müşterilerin kendilerinden memnun olduklarını vurgulayan Sönmez, sektördeki yenilikleri zamanında ve sağlıklı olarak müşterilerine ulaştırdıklarını belirtti. Sönmez, firma etkinliklerini de kamuoyuyla paylaştıklarına dikkat çekti.


FİYATLAR AVANTAJLI

Sönmez, müşterilerin servis sıkıntısı çekmediğini belirterek, "Satış ağımızı satış sorumlularımızla yapılandırdık. 6 bölgeye ayırdığımız yapıda aktif satış yapan arkadaşlarımız var. Sıcak satış gerçekleştiren bu arkadaşlarımızla haftalık, aylık gibi düzenli toplantılar yapıyor ve sürekli en iyi hizmeti vermeye gayret ediyoruz. Personel eğitimi gibi konularda gelişim için olmazsa olmazlardan biridir" dedi. Fiyatlar hakkında da bilgi veren Sönmez, "Isuzu garanti süresi sonrası müşteri desteği, uzun ömürlü ürün, ekstradan yakıt katkı maddesi kullanımına ihtiyaç duyulmaması gibi faktörler fiyatlarımızın avantajlı olmasını sağlıyor" dedi.

13 yıl önce