|

Sözen: Saklı kent Zile gün ışığına çıkarılmalı

Zile'nin eşi bulunmayan şaheser bir kent olduğunu söyleyen Prof. Dr Metin Sözen, "Orta Anadolu'da hatta Türkiye'de bu kadar oturmuş bir şehir dokusu yok, fakat Zile adeta saklı bir şehir burayı gün ışığına çıkarmamız lazım. "dedi.

Cihan
00:00 - 4/10/2007 Perşembe
Güncelleme: 18:26 - 4/10/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Sözen: Saklı kent Zile gün ışığına çıkarılmalı
Sözen: Saklı kent Zile gün ışığına çıkarılmalı

Tarihi Kentler Birliği Onursal Başkanı Prof. Dr Metin Sözen, Zile tarihi evlerinde incelemelerde bulundu. Zile'nin eşi bulunmayan şaheser bir kent olduğunu söyleyen Sözen, "Orta Anadolu'da hatta Türkiye'de bu kadar oturmuş bir şehir dokusu yok, fakat Zile adeta saklı bir şehir burayı gün ışığına çıkarmamız lazım. "dedi.

Tarihi Kentler Birliği Onursal Başkanı ve Çekül Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen,Kelkit Platformu Başkanı Adnan Şahin ve ünlü Kent Tasarımcısı Ali Akdamar Zile Belediye Başkanı Murat Ayvalıoğlu'nun daveti üzerine incelemekerde bulunmak üzere Zile'ye geldi. Belediye Başkanı Murat Ayvalıoğlu önderliğinde. Zile sokaklarında tarihi Zile evlerini ve 4000 yıllık tarihi Zile kalesini gezerek buralarda incelemelerde bulunan Prof. Dr Metin Sözen ve ekibi Zile'ye hayran kaldı. Zile eşi bulunmayan şaheser bir kent diyen Prof. Dr Sözen, "Orta Anadolu'da hatta Türkiye'de bu kadar oturmuş bir şehir dokusu yok, fakat Zile adeta saklı bir şehir burayı gün ışığına çıkarmamız lazım. "dedi. Belediye Başkanı Murat Ayvalıoğlu Zile'de incelemelerde bulunan ekibe ve Zile toplumsal dialoğ platformu üyelerine belediye kültür evinde iftar yemeği verdi.

17 yıl önce