|

Suça karışan cezasını çeker

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir merkezli düzenlenen ''yasa dışı dinleme operasyonu'' ile ilgili açıklamalarda bulundu. Delican, ''Suça karışan cezasını çeker'' dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 28/08/2014 Perşembe
Güncelleme: 10:53 - 28/08/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Suça karışan cezasını çeker
Suça karışan cezasını çeker

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir merkezli düzenlenen ''yasa dışı dinleme operasyonu'' ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Devletin gücünü kullanarak, devlete ve millete operasyon yapmaya çalışan hiçbir odağa AK Parti hükümetinin izin vermeyeceğini belirten Delican, ''Devletin kendisine verdiği gücü kötüye kullanarak vatandaşa zulmeden bir anlayıştan hesap sorulması çok doğaldır. Devlet mekanizmasının vatandaşlarının özgürlüklerini, haklarını ve hukuklarını koruması gerekiyor. Devlet içine çöreklenen paralel yapının çok büyük zulümlere ve haksızlıklara imza attığını biliyoruz. Binlerce insanı dinlediler, uydurma delillerle davalar açtılar. İnsanların hayatını, kariyerini, onurlarını, itibarlarını çaldılar. Devlet yapısını kullanarak, hukuki bir iş yapıyormuş algısı üreterek büyük tertiplere imza attılar. Bunların hukuk karşılığında bir bedeli var. Şimdi herkes o bedeli ödemek durumunda. Sonuçta devam eden bir soruşturma söz konusudur. Herkes adalete güvenmek zorundadır'' dedi.

MİLLETE VE HUKUKA HESAP VERECEKLER

Hükümetin paralel yapının en büyük mağdurlarından birisi olduğunu hatırlatan Delican, ''Başbakan, bakanlar, milletvekilleri olmak üzere yüzlerce, binlerce kişiyi usulsüzce dinlediler. Ülkenin ulusal güvenliğini doğrudan ilgilendiren kozmik görüşmeleri dinleyerek devletin en mahrem sırlarına vakıf oldular. Hükümet, bu yapının hukuksuzlukları ve zulümleri neticesinde mağdur olmuştur. Ancak şunu net bir biçimde görüyoruz ki, hükümet mağdur olmasına rağmen bu yapıyla mücadelede hukuk çerçevesinin dışına çıkmamıştır. Sonuçta biz adalet arıyoruz, adaletten hakkaniyetten, hukuktan ayrılmamak oldukça önemlidir. Rövanş, intikam ve birilerini yok etme amacı gütmüyoruz. Bu mücadelede devlete ve millete kast etmiş yapıların yanında yer alanlar hem millete, hem de hukuka hesap vereceklerdir'' sözlerini sarf etti.

PARALEL YAPININ TAŞERONU GİBİ

Operasyonlarla ilgili CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin''in yaptığı açıklamayı da yorumlayan Delican, ''CHP İzmir İl Başkanı Sayın Ali Engin''in açıklamaları oldukça garip ve düşündürücü. Ben özellikle siyasetçilerin bu çetenin arkasına düşmelerine, avukatlığına soyunmalarına anlam veremiyorum. Sonuçta bu yapı demokratik siyaseti hedef alıyor. Anti demokratik yöntemlerle bir ülkenin siyasal iktidarını ele geçirme çabası güden yapıya hiçbir siyasetçi hoşgörüyle bakamaz, bakmamalı. Siyasetçilerin bunu düşünerek hareket etmeleri gerekiyor. Sayın Ali Engin paralel yapının taşeronluğunu üstlenme hevesinde olmasın'' şeklinde konuştu.

HERKES YAPTIĞININ BEDELİNİ ÖDEYECEKTİR

İzmir''deki operasyonda tutuklanan ve serbest bırakılan polislerin yaptığı açıklamaları da değerlendiren Bülent Delican, ''Devletin içinde devlete rağmen çalışan, millete ihanet eden her kim varsa bedelini öder. Hukukun dışına çıkılmadan, zanlıların da hakkı ve hukuku güdülerek bir soruşturma yürütülüyor. Adaletin vereceği karara hepimiz saygı duymalıyız. Ayrıca, devam eden bir soruşturmayı etkileme amacı güden açıklamalar çok yakışıksızdır. Devletin memurlarının çıkıp siyasi söylemlerde bulunması, seçilmişleri tehdit etmesi, ellerine verilmiş metinleri okuyarak galiz ifadelerle hükümete saldırmaları ahlaki değildir'' dedi.


10 yıl önce