|

Tekirdağ, temiz denize 2018'de kavuşacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak, Meclis biyolojik arıtma için yapılan iki ihale sonrası çalışmalara başlanıldığını, tesisin mezbahanın arka tarafındaki boş alana yapılacağını ifade etti. Albayrak, "2018 yılı ile birlikte tesis tam anlamıyla devreye girecek ve temiz deniz hayaline kavuşacağız" dedi.

Aa
00:00 - 18/09/2014 Perşembe
Güncelleme: 10:31 - 18/09/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Tekirdağ, temiz denize 2018'de kavuşacak
Tekirdağ, temiz denize 2018'de kavuşacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa merkez ilçesinde yapımı planlanan biyolojik arıtma tesisi için iki ihalenin yapıldığını belirterek, "Bir büyük müjde de arıtma tesisi konusunda vermek istiyorum. 2018 yılı ile birlikte tesis tam anlamıyla devreye girecek ve temiz deniz hayaline kavuşacağız" dedi. Albayrak, Meclis Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, biyolojik arıtma için yapılan iki ihale sonrası çalışmalara başlanıldığını, tesisin mezbahanın arka tarafındaki boş alana yapılacağını ifade etti. Göreve geldikleri günden itibaren geride kalan 5 aylık dönemde yapılanlar hakkında bilgi veren Albayrak, "5 aylık süremizin sonunda büyükşehir olarak yapılanmamızı büyük ölçüde tamamladık. Sistem işlemeye başladı. Artık hizmet zamanı geldi. 11 ilçemize 11 proje için 11 milyon maddi destek sağladık." dedi.

BELEDİYENİN PRESTİJ PROJESİ OLACAK

Altınova Mahallesi, 100. Yıl Mahallesi, Karadeniz Mahallesi ve Yeni Sanayi Sitesi'nde çalışmalar tamamlandıktan sonra yol yapım çalışmalarını başlatacaklarını aktaran Albayrak, bu bölgelerdeki vatandaşların rahat bir kış geçirmelerini sağlayacaklarını ifade etti. Albayrak, arıtma tesisinin inşası sürecinde bugüne kadar iki ihale gerçekleştirildiğini belirterek, "Bir büyük müjde de arıtma tesisi konusunda vermek istiyorum. 2018 yılı ile birlikte tesis tam anlamıyla devreye girecek ve temiz deniz hayaline kavuşacağız. Hizmet binamız bizim yüz akımız olacak, bizim prestij projemiz olacak. Tekirdağ'a yakışır mimari tarzda, uzun yıllar ilimize hizmet edecek şekilde yapılacak. 2017 Temmuz ayında bitirilmesini planlıyoruz." diye konuştu.

ULAŞIMA GEÇİCİ MASTER PLANI

Ulaşım konusunda 6 aylık süre içerisinde geçici ulaşım master planını devreye sokacaklarını dile getiren Albayrak, şöyle devam etti: "2-2,5 yıllık bir süre içerisinde de tüm ilimizi kapsayacak bir ulaşım master planını hayata geçirmeyi planlıyoruz. Engelliler için ana koordinasyon merkezi büyükşehir bünyesinde kurulacak. Katı atık bertaraf tesisi için 100 dönümlük yeni bir arazi için gerekli projeleri ve başvurularımızı yaptık, sonuçlanmasını bekliyoruz."


10 yıl önce