|

Tekstilin devleri İzmir''de buluştu

Tekstil sektörünün devleri İzmir''de düzenlenen 'MÜSİAD Tekstil ve Deri Sektör Kurulu Zirvesi''nde buluştu. Swissotel Büyük Efes Kongre Merkezi''nde gerçekleştirilen zirvede 'Abiye, Damatlık ve Gelinlik' konusu ele alındı.

Vahap Dabakan
00:00 - 1/10/2014 Çarşamba
Güncelleme: 10:23 - 1/10/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Tekstilin devleri İzmir''de buluştu
Tekstilin devleri İzmir''de buluştu

MÜSİAD Tekstil ve Deri Sektör Kurulu, MÜSİAD İzmir Şubesi''nin ev sahipliğinde Swissotel Büyük Efes Kongre Merkezi''nde 'Abiye, Damatlık ve Gelinlik' konusunun ele alındığı sektör zirvesini gerçekleştirdi. Zirvede ünlü moda tasarımcısı Arzu Kaprol, ''Sektörün değişen dinamiklerinde tasarım'', ORKA Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, ''Pazarlama satış ve marka'', Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ziynet Öndoğan da 'Sürdürülebilir ve izlenilebilir kalite'' konularını ele aldı. Zirvenin ev sahibi olarak açılış konuşmasını gerçekleştiren MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü, "Tekstil sanayisi gelişmekte olan ülkelerin ekonomik ve kalkınma sürecine büyük rol oynayan en önemli bir sanayi dalıdır. Sanayileşme dalının ilk başladığı sektörlerden birisidir. Türk tekstil sektörü ekonominin lider sektörlerinden birisi olup Tük ihracatının da yüzde 22,6''sına sahiptir. Sektöründe yaklaşık iki milyon kişiye istihdam sağlayıp, Türkiye''deki istihdamın en büyük önderlerinden birisidir" dedi.

'MARKA VE TASARIMDA DÜNYA KATEGORİSİNDEYİZ'

MÜSİAD Tekstil ve Deri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Yazıcı, sektör kurulu olarak tekstil ve deri sektöründe iştigal eden üyelerinin gelişimlerini sağlamak, işlerini geliştirmek ve sorunlarına çözüm arayışlarında bulunmak için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Oturum başkanlığını Ahmet Yazıcı''nın yaptığı panelde, ''Sektörün değişen dinamiklerinde tasarım'' konusunu ele alan ünlü moda tasarımcısı Kaprol da, "Son 15-20 yılda tasarıma olan talep ve ilgi gördü değeri muazzam arttı. Şu anda pek çoğumuz dünya kategorisinde değerlendirilen markalar, tasarımcılar ve üretici markalar haline geldik. Bu böylede devam edecek görülüyor" ifadelerini kullandı.

'HEDEF PAZAR BELİRLENMELİ'

Kaprol''dan sonra söz alan Prof. Dr. Öndoğan''da 'Sürdürülebilir ve izlenilebilir kalite' için başlıklar altında şunları söyledi: ''Hedef pazar belirlenmeli, hedef pazara yönelik koleksiyon hazırlığı yapmalı, üretim sürecinin planlanması, yüksek teknoloji desteği ile üretim, ürün ve üretime uygun kalite kontrol yöntemlerinin uygulanması, ileri teknoloji desteği ile pazarlama alanında sektörü geliştirmek gerekir''

'TEKSTİLDE YUNANİSTAN'IN TOPLAM İHRACATINI GEÇTİK'

ORGA Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, 2014 yılı itibari ile tekstil hazır giyim endüstrisinde Yunanistan''ın toplam ihracatını geçtiklerini söyledi. Orakçıoğlu, "2001 yılında toplam ihracatımız 24 milyar dolar. Bu yıl tekstil ve hazır giyim sektörünün tekstilde yaklaşık 9-9,5 milyar dolar, hazır giyim sektöründe 19-19,5 milyar dolar ihracat olacağı gözlemleniyor. İkisinin toplamı ihracatının 28-29 milyar dolar olacağı net. Bunu görebiliyoruz. Bu aslında baktığımızda zaman Yunanistan''ın toplam ihracatından daha fazla bir rakam" diye konuştu. 'Abiye, Damatlık ve Gelinlik' konulu zirvenin sonunda katılımcılara plaket takdim edildi.


10 yıl önce