|

Trabzon Belediyesi'nden sanata önemli destek

Bir Trabzon Hikâyesi belgeselinin galası yapıldı. Trabzon Belediyesi'nin desteğiyle ilk kez sinema eğitim alan 20 öğrenci 40 dakikalık bir belgesel çekti. Başkan Gümrükçüoğlu, uygarlık şehri olan Trabzon'un sanatına ve kültürüne katkı sağlamak amacıyla önemli adımlar attıklarını söyledi.

Kamil Anahar
00:00 - 25/07/2011 Pazartesi
Güncelleme: 18:07 - 25/07/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
Trabzon Belediyesi'nden sanata önemli destek
Trabzon Belediyesi'nden sanata önemli destek

Trabzon Belediyesi tarafından düzenlenen 'Radyo Sinema ve Televizyon Yapımcılığı Kursu'na katılan 20 öğrencinin yaptığı 'Bir Trabzon Hikâyesi' adlı yarı dramalı belgeselin galası Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde yapıldı. Yönetmenliğini Aytekin Çakmakçı'nın yaptığı belgeselde birbirlerini seven ancak ailelerinin karşı çıkması sonucu evden kaçan, kaçarken de Trabzon'un tarihi, turistik yerlerinden geçen Asiye ile Mehmet'in hikâyesi anlatılıyor. Trabzon Devlet Tiyatrosu sanatçılarının da görev aldığı 40 dakikalık belgeselin galasına AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Kadri Özcan, belediye başkan yardımcıları, sanatçılar, belgeselde görev alan oyuncu ve teknik ekip ile sanatseverler katıldı. Uygarlık şehri olan Trabzon'un sanatına ve kültürüne katkı sağlamak amacıyla önemli adımlar attıklarını belirten Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Göreve geldiğimizde bir ilk olarak 'Kısa Film Öykü Yarışması'nı' düzenledik. Yarışmanın senaryoları derecelendirildikten sonra filme çekilmiştir. Bunun içinde Belediye olarak hiçbir fedakârlıktan kaçınmadık. İş-Kur ile ortaklaşa düzenlediğimiz Radyo Sinema ve Televizyon Yapımcılığı Kursu'na katılan öğrencilerin çektiği 'Bir Trabzon Hikâyesi' adlı yarı dramalı belgesel hem kentimizin tanıtımına hem de sinema ve televizyona yeni elemanların kazandırılmasına katkı sağladı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum' diye konuştu.


ŞEHRİN TANITIMINA KATKI SAĞLAYACAK

AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak ise, ülkelerin gelişmişliğinin sadece ekonomik göstergelerle ölçülmemesi gerektiğini belirterek, "Sanat, kültür ve spor alanında yapılan faaliyetler gelişmişliğin göstergesidir. Bir kültür, sanat ve spor kenti olan Trabzon'da bu tür etkinliklerin fazlasıyla olması kentimizin önemimi ve etkinliğini artırmaktadır. İzlediğimiz 'Bir Trabzon Hikâyesi' adlı belgesel kentimizin tanıtımına katkı sağlayacaktır. Belgesel, Trabzon'un tarihini, kültürünü, doğasını el sanatlarını, yemeklerini, sporunu ve mutfağını tanıtıyor. Çok güzel bir film oldu. Emeği geçenleri kutluyorum" diye konuştu. 'Bir Trabzon Hikâyesi' adlı yarı dramalı belgeselin Yönetmeni Aytekin Çakmakçı, ilk defa sinema eğitimi almış 20 kişinin 40 dakikalık bir film çektiğini ifade ederek, sanata ve sanatçıya yaptıkları desteklerden dolayı Trabzon Belediyesi'ne teşekkür etti.

13 yıl önce