|

Turistleri 'yolunacak kaz' gibi görmeyin

Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, "Bizler esnaflar olarak doğru, dürüst olmak zorundayız. Bindiğimiz dalı kesersek burada hiç birimiz duramayız" dedi. Turistin 'yolunacak kaz' gibi görülmemesini isteyen Kocaer, turizmde en önemli reklamın hilesiz yapılan iş olduğunu vurguladı.

Cihan
00:00 - 30/09/2007 Pazar
Güncelleme: 18:24 - 30/09/2007 Pazar
Yeni Şafak
Turistleri 'yolunacak kaz' gibi görmeyin
Turistleri 'yolunacak kaz' gibi görmeyin

Antalya'nın Kaş ilçesinde 2007 turizm sezonunun değerlendirmesi yapıldı. Kaş Kaymakamı Süleyman Yılmaz başkanlığında bir araya gelen, sivil toplum örgütleri ve turizmciler, 2008'de de beklentilerini dile getirdi. Sivil toplum örgütü temsilcileri ve turizmciler, hanutçuluğun sektörü olumsuz etkilediğini belirterek, bu konunun çözümlenmesini istedi. Hanupçuluğun önüne geçilemediği için esnafların bir birlerinden ayrı fiyat verdiğini belirten turizmciler, küçük yaştaki çocuklara sokaklarda satış yaptırılmasından şikayet etti.

Kaş Belediyesi'nde yapılan toplantıda 2008 yılı için yapılması düşünülen projeler ile yurt içi ve yurt dışı turizm fuarlarına katılım konuları da tartışıldı.

Toplantıda konuşan Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, "Bizler esnaflar olarak doğru, dürüst olmak zorundayız. Bindiğimiz dalı kesersek burada hiç birimiz duramayız" dedi. Turistin 'yolunacak kaz' gibi görülmemesini isteyen Kocaer, turizmde en önemli reklamın hilesiz yapılan iş olduğunu vurguladı. Kocaer şöyle devam etti: "Turizmin temelinde yatan memnuniyet esası vardır. Turizm bir bütündür, tek başına yapılacak bir iş değildir. Bunun için hep birlikte el ele vererek daha güzel bir Kaş için bir bütün halinde çalışmalı ve hareket etmeliyiz. " Kaş'ı turizm açısında çok şanslı bir yer olarak gören Kaymakam Süleyman Yılmaz da, bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Yılmaz şunları söyledi: "Tatile gelen insanların genelini; orta yaş gurubu ve daha önce birkaç kez buraya tatile gelmiş insanlar oluşuyor. Anketlerde görülen ve benim çok hoşuma giden diğer bir şey ise; buraya gelenlerin yarısından çoğu arkadaş tavsiyesiyle gelmiş kişiler olmasıdır. Kaş, deniziyle, dalış okullarıyla, paraşütüyle ve doğa sporlarıyla gerçekten çok değerli bir turizm merkezi. Bizlerin de bu değerlere en iyi şekilde sahip çıkmamız gerekir. " diye konuştu.


16 yıl önce