|

Türkiye özüne dönüyor

4+4+4 eğitim sistemi TİMAV'da masaya yatırıldı. Toplantıda konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Türkiye'nin özüne döndüğünü belirtirken, Genel Başkan Ecevit Öksüz, "Kur'an kurslarına dair imam hatiplere dair başörtüsüne dair zor zamanlar yaşadık. Allah'a hamd olsun bu zor zamanlar baki olmadı" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 15/04/2012 Pazar
Güncelleme: 18:22 - 15/04/2012 Pazar
Yeni Şafak
Türkiye özüne dönüyor
Türkiye özüne dönüyor

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV), Konya'da düzenlediği 'Türkiye'de Din Öğretimi Formu' programında yeni anayasa çalışmalarında din eğitiminin yeri ve yeni eğitim yapılanması içinde din öğretiminin durumunu değerlendirdi. Programa, MEB Bakan yardımcısı Orhan Erdem, Konya Milletvekilleri Cem Zorlu, İlhan Yerlikaya, Konya müftüsü Şükrü Özbuğday, Din eğitim uzmanları, STK temsilcileri ve okul müdürleri katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Forum Koordinatörü Muhittin Okumuşlar, Türkiye'de din eğitimi formunun güzel bir zamana denk geldiğini dile getirdi. Meslek icabı bir toplantı değil, görev ve sorumluluk bilinciyle teklif yapılması düşünülen arzu edilen düşünceleri tartışmak istediklerini ifade eden Okumuşlar, tamamen özgür düşünerek din eğitimi alanında ihtiyaç olan konuları görüşmek istediklerini, artık meşruiyetle uğraşmak istemediklerinin altını çizdi. TİMAV Genel Başkanı Ecevit Öksüz, Türkiye'nin ciddi bir dönemden geçtiğini, yapılmamış birçok düzenlemelerin gerçekleştirildiğini, dile getirirken, iktisadi, eğitim, sosyal ve ekonomi alanlarında ciddi değişmelerin yaşandığını söyledi.


'İNANANLAR OLARAK ZOR GÜNLER GEÇİRDİK'

Genel Başkanı Ecevit Öksüz, "28 Şubat dönemiyle başlayan hatta onun da öncesinde Türkiye inananlar olarak zor zamanlar yaşadık. Kur'an kurslarına dair imam hatiplere dair başörtüsüne dair zor zamanlar yaşadık. Allah'a hamd olsun bu zor zamanlar baki olmadı. Özelikle eğitim öğretimde yapılan değişmeler, özgürleşmenin normalleşmenin her kim olursa olsun- engellerin kaldırıldığı dönemler geldi. Gerek müfredatta gerek içerikte gerek öğretmenlikle alakalı ciddi çalışmalar yapılıyor. 4+ 4 + 4 ile ortaokulların yeniden açılmasına vesile olmasına diğer taraftan Kur'an-ı Kerim ve siyer dersinin önderimizin hayatının tüm okullarda seçmeli ders olarak okutulması bizi duygulandırdı ve memnun etti" dedi.


DİN DERSİNİN GEREKLİLİĞİ ÇALIŞTAYI YAPILDI

Türkiye'nin demokratikleşme adına önemli bir süreçten geçtiğini dile getiren Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, şunları söyledi: "Ülkenin bütün değerlerini yok etmek adına kozmik odalardaki çalışmalardan kurtuluyor. Toplum din ahlak maneviyat adına her türlü eklentisinden kurtulup özüne dönüyor. Başta başbakanımız değerli bakanlarımız özenle bunu takip ediyorlar. Yeni eğitim sistemi içerisinde Kur'an ve peygamberimizin hayatının seçmeli ders olarak kanunlarla belirlenmesiyle yeni bir eğitim dönemime geçiyor. Her aile Türkiye'de çocuğunun dinini bilmesini, Kur'an bilmesini istiyor. Şimdi içeriğini doldurmak lazım. Bu tip çalışmalar hem MEB'e hem de akademisyenlere ortak bir alan verecek" Formun ilk oturumunda konuşan Prof. Dr. Cemal Tosun, eğitimde değişiklik içeren 24.maddeyi yararlı bulduğunu maddenin milli eğitim ve dini eğitim olmak üzere iki boyutunun olduğunun dile getirdi. Prof. Dr. Cemal Tosun: "Milli eğitim açısından gerçekten kültürümüzü anlatan yaşayan bir nesle ihtiyacımız var" dedi.


12 yıl önce