|

Türkiye'yi gül kokusu sardı

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nca Kardeşlik Sergisi düzenlendi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Türkiye'yi senede bir hafta gül kokusu sarıyor" dedi.

Cihan
00:00 - 16/04/2012 Pazartesi
Güncelleme: 17:50 - 16/04/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Türkiye'yi gül kokusu sardı
Türkiye'yi gül kokusu sardı

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Kardeşlik Sergisi'nin açılışını Başkan Melih Gökçek ile Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez birlikte yaptı. Kutlu Doğum Haftası sebebiyle Metro Sanat Galerisi'nde düzenlenen serginin açılışına; Başkan Gökçek'in eşi Nevin Gökçek, Prof. Dr. Mehmet Görmez'in eşi Hatice Görmez, Büyükşehir Belediyesi ile Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, serginin açılışında yaptığı konuşmada, “Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bir aradayız. Gönüllerimizin sultanı, gönüllerimizin rehberini anmak için buradayız. Özellikle bugün tema olarak kardeşliği seçtik. Çünkü o yüce Peygamberimiz bize kardeşliği öğretti. İnşallah Ankara'nın dört bir tarafında, yurdun dört bir tarafında Peygamberimiz'i (sas) anacağız. O'nun bize nasihatlerini hatırlayacağız. Hepinize, buraya geldiğiniz için teşekkür ediyorum, hoş geldiniz diyorum.” dedi.


SENEDE BİR GÜL KOKUSU

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de yaptığı konuşmada, Kutlu Doğum Haftası'nın kutlu olması dileğinde bulundu. Prof. Görmez, şunları söyledi: “Türkiye'yi senede bir hafta gül kokusu sarıyor. Gerçekten ülkemizi, bütün dünyayı sevgili Peygamberimiz (sas) vesilesiyle gül kokusu sarıyor. Biz millet olarak sevgi merkezli bir peygamber tasarrufuna sahip olmuşuz. Yüreklerimizde var olan bu sevginin bilince, bilgiye dönüşmesi gerekiyor. İşte Kutlu Doğum haftalarımız buna hizmet ediyor. Hepimizin yüreğinde var olan peygamber sevgimizi akıllarımızda bilince, bilgiye dönüştürüyor.”

Konuşmaların ardından, Başkan Melih Gökçek, eşi Nevin Gökçek, Prof. Dr. Mehmet Görmez, eşi Hatice Görmez ile birlikte serginin açılış kurdelesini kestiler. Serginin açılışına katılanlara Kutlu Doğum Haftası sebebiyle gül dağıtan Başkan Gökçek, Nevin Gökçek, Prof. Dr. Mehmet Görmez ve Hatice Görmez, hep birlikte sergiyi gezdiler. Başkan Gökçek, eşi Nevin Gökçek ile birlikte gül dağıttıktan sonra bir süre ebru ustası ile birlikte ebru yaptı. Kardeşlik temalı sergide, Kur'an-ı Kerim'den ayetler, Peygamberimiz'in (sas) hadisleri, ebru, hat, tezhip sanatından örnekler, veda hutbesi, kutsal emanetlerin fotoğrafları yer alıyor. Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen Kardeşlik Sergisi, 22 Nisan Pazar gününe kadar açık kalarak, vatandaşlar tarafından gezilebilecek.

12 yıl önce
default-profile-img