|

Vali Ata'dan 'kaliteden taviz vermeyin' uyarısı

Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantepli işadamları ve sanayicilere seslenerek özellikle dış ticarette müşterilerini üzmemeleri ve bindikleri dalı kesmemelerini istedi. Vali Ata, "Dış ticarette kaliteden taviz vermeyin ki satışlarınız sürekli olsun" dedi.

Yaşar Yavuz
00:00 - 21/09/2011 Çarşamba
Güncelleme: 18:22 - 21/09/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Vali Ata'dan 'kaliteden taviz vermeyin' uyarısı
Vali Ata'dan 'kaliteden taviz vermeyin' uyarısı

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Gaziantep Şubesi Başkanı Cuma Çekici ve yönetim kurulu üyeleri göreve yeni başlayan Gaziantep Valisi Erdal Ata'yı ziyaret etti. TÜMSİAD Başkanı Cuma Çekici Vali Ata'ya TÜMSİAD ve Gaziantep ekonomisi hakkında genel bilgiler verdi. Çekici 2005 yılında kurulan ve hızla büyüyen TÜMSİAD'ın 12 bin 500 üyeye ulaştığını belirterek üyelerin büyük bir çoğunluğunun KOBİ'lerden oluştuğunu vurguladı. Vali Erdal Ata ise, yaptığı açıklamada kendisine Gaziantep'in ekonomik yapısı hakkında verilen bilgilerden memnun kaldığını vurgulayarak, “Aldığım rakamlar Gaziantep ticaretinin çok iyi durumda olduğunu gösteriyor, umarım önümüzdeki dönemde durum daha da iyi olacak” dedi. Gaziantepli sanayici ve işadamları da seslenen Ata, özellikle dış ticarete önem verilmesi gerektiğini belirtti ve bu sırada da kaliteden taviz verilmemesini istedi. Ata, Türkiye'nin dış ticaret açığının ancak üretim ve dış satışla eritilebileceğini vurgulayarak şöyle konuştu; “Dış ticaret açığımız 50 milyar dolar. Bu bir şekilde sıcak parayla idare ediliyor ama nereye kadar? Toplam borcumuz da 500 milyar dolar. Bu borcu, dışarıya mal satmamız lazım ki ödeyelim. O nedenle hedefimizin üretimimizin büyük bir bölümünü dışarıya satmak olmalı”


'ORTADOĞU İLE TİCARETTE HATAYA DÜŞMEYİN'

Vali Erdal Ata, dışarıya mal satarken işadamlarının dikkatli olmalarını istedi. Rusya kapısı açıldığında Karadeniz'e bir akın olduğunu hatırlatan Vali Ata, burada düşülen hatanın tekrarlanmaması gerektiğini dile getirdi. Ata, “Gelenler serbest piyasayı bilmiyordu. Biz onlara ne kadar bozuk mal varsa satmışız. Yani kazıklamışız. Bu belki kısa sürede bize para kazandırdı ama ülkenin imajı hakkında çok olumsuz oldu. Yani kendi bindiğimiz dalı kestik. Şehrimize gelen komşu ülke vatandaşlarını kazıklamak değil, onların güvenini sarsacak her türlü hareketten uzak durmamız lazım. Bağımsız Devletler Topluluğu komşularımız şimdi beyaz etini Bulgaristan'dan alıyor, Fransa'dan makarna, un alıyorlar. Aslında bunların hepsini biz karşılayabilecekken, geçmişte bir takım insanlarımızın aç gözlülüğü nedeniyle o pazarın büyük bir bölümünü kaybetmişiz. Aynı hatayı burada yapmamak lazım”


'SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE DESTEK VERİN'

İşadamlarından ricam yaptıkları üretimlerde kaliteden taviz vermemelerini isteyen Vali Ata, “Bir ricam da sosyal sorumluluk projelerine mutlaka katkıda bulunun. İlin sorunlarına duyarsız kalmayın ve sahip çıkın.Kalkınma Ajansı'nın proje çağrılarına mutlaka katılın ve desteklerden faydalanın, hem üretiminizi hem de istihdamınızı artırın” diye konuştu. TÜMSİAD Başkanı Cuma Çekici Vali Erdal Ata'ya ziyaretin anısına plaket takdim ederken, kentin her türlü sorununda yanlarında olacaklarını belirtti.

13 yıl önce