|

Van'a kültür merkezi

Konya ve Van valilikleri ile Kimse Yok Mu Derneği'nce yaptırılacak kültür merkezi için protokol imzalandı. Vali Aydın Nezih Doğan, Van depreminde, kardeşliğin en iyi şekilde ortaya çıktığını belirtti.

Yeni Şafak
00:00 - 4/05/2012 Cuma
Güncelleme: 18:10 - 4/05/2012 Cuma
Yeni Şafak
Van'a kültür merkezi
Van'a kültür merkezi

Konya ve Van valilikleri ile Kimse Yok Mu Derneği tarafından Van'a yaptırılacak kültür merkezi için protokol imzalandı. Mevlana Üniversitesi'nde düzenlenen imza töreni öncesi Konya'da bulunan Vanlı depremzedelere yemek verildi. İmza töreninde konuşan Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Kutlu Doğum Haftası'nın mesajının 'kardeşlik' olduğunu anımsatarak, Van depreminde, kardeşliğin en iyi şekilde ortaya çıktığını belirtti. Doğan, depremim ardından Konyalıların Van'dan gelen depremzedelere ev sahipliği yaparak, Mevlana'nın torunu olduklarını gösterdiklerini söyledi. Sevgi medeniyetinin torunları olduklarını anlatan Doğan, şunları kaydetti: 'Bizlerin depremzede kardeşlerimize karşı iyi bir duruş sergilemesi gerekiyordu. Onların her türlü eksikliğini gidermek için çalıştık. Biz bunu görevimiz gereği yaptık ancak bir de gönüllü olarak bu işi yapanlarımız var. Kimse Yok Mu gibi sizlerin yanında olmaya çalışan birçok dernek var. Protokolünü imzalayacağımız kültür merkezine de birçok kuruluş katkıda bulundu. Bizim bir ortak kaderimiz var ve bunu yaşamaya devam edeceğiz. Bizler sadece bir 'Allah razı olsun' denmesini bekliyoruz.'


DEPREMİN YARALARINI SARMAYA ÇALIŞTIK

Van Vali Yardımcısı Zafer Coşkun da Van'daki idareciler olarak depremin ilk gününden bu yana yaraları sarmaya çalıştıklarını dile getirdi. Tüm Türkiye'nin işin ucundan tutmak ve depremzedelere yardım etmek için çalıştığına dikkati çeken Coşkun, depremin ilk gününden itibaren insanların birbirlerine ne kadar yakın olduklarını gösterdiklerini ifade etti. Coşkun, Van'ı eski haline döndürmek için çalışmalar yaptıklarını, protokolü imzalanacak kültür merkezinin Van'ın geleceği açısından çok önemli olduğunu aktardı. Kimse Yok Mu Derneği Konya Şubesi Başkanı Hasan Aşcı ise doğal afetlerin engellenemediğini ve Van'da büyük bir deprem yaşadıklarını ifade etti. Kötü de olsa deprem vasıtasıyla ülkede birlik ve beraberliğin oluştuğunu belirten Aşcı, insanların yardımsever olduğunu bu vesileyle gördüklerini dile getirdi.Konuşmaların ardından Van'da yaptırılacak kültür merkezi için protokol imzalandı.

12 yıl önce