|

Yeni anayasa 12 Eylül'ü rafa kaldıracak

AK Parti Balıkesir İl Kongresi, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Balıkesir milletvekillerinin katılımıyla yapıldı. Kongrede gündemi değerlendiren Atalay, '12 Eylül darbesini, darbe Anayasasıyla yargılıyoruz. Büyük çelişki. Esas o Anayasayı değiştirdiğimiz zaman 12 Eylül'ü rafa kaldırmış olacağız' dedi.

İha
00:00 - 16/04/2012 Pazartesi
Güncelleme: 18:31 - 16/04/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Yeni anayasa 12 Eylül'ü rafa kaldıracak
Yeni anayasa 12 Eylül'ü rafa kaldıracak

AK Parti Balıkesir İl Kongresi, Gala Yaşam ve Aktivite Merkezi salonunda yapıldı. Kongreye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir milletvekili A. Edip Uğur ve diğer milletvekilleri ile çok sayıda partili katıldı. Kongrede partililere hitap eden Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, 'Biz asla aldatmayız. 10 yıldır iktidar isek ve her seçimde daha güçlü çıkıyorsak sebebi budur. Siyaset kurumuna ve basına güven bugün en yüksek seviyeye gelmiştir. Bu demokrasi için çok önemli. İşte AK Parti millet iradesini yerli yerine koydu. Biz bütün bunları yaparken daima dürüstlüğü ön plana aldık' dedi. Türkiye'nin 60 yıllık Avrupa Birliği hayalinde 2002 yılı sonu itibariyle yani AK Parti iktidarı ile birlikte büyük ivme kazandığını söyleyen Beşir Atalay, 'Adeta Avrupa Birliği seferberliği başlattık. AB rüzgarını arkamıza almamız lazım. Onun için AB seferberliğine azami önem verdik. Oradaki mücadelemiz yine sürüyor. Müzakerenin sonu Avrupa ülkelerinin kendi bilecekleri iş, biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Millet iradesiyle siyaseti gerçek manada buluşturma AK Parti iktidarları döneminin en önemli icraatı ve sonucudur' dedi.


ÇELİŞKİ ORTADAN KALKACAK

Türkiye'nin mutlaka yeni sivil bir Anayasaya ihtiyacı olduğunu ve bu Anayasanın bu dönemde mutlaka yapılması gerektiğini vurgulayan Başbakan Yardımcısı Atalay, 'Şu anda mecliste Uzlaşma Komisyonu Anayasa ile ilgili çalışmaları sürdürüyor. Bu çok önemli, AK Parti olarak ve hükümet olarak yeni Anayasanın yapılmasını bu dönemin en önemli işi olarak görüyoruz. Hepimiz seçim meydanlarında yeni Anayasa taahhüdünde bulunduk. Türkiye'de ilk defa yeni, sivil bir Anayasa yapılması zeminini yakaladı. Herkes partileri sıkıştırsın. Anayasa değişti, 12 Eylül darbesi yargılanıyor. Ama 12 Eylül darbesinin yaptığı Anayasayı uyguluyoruz, çelişki. Esas o Anayasayı değiştirdeğimiz zaman 12 Eylül'ü rafa kaldırmış olacağız.' diye konuştu.


'BALIKESİR, BÜYÜKŞEHİR OLACAK'

2014 yılında yapılacak yerel seçimlere Balıkesir'in Büyükşehir Belediyesi olarak gireceğini hatırlatan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Balıkesir'in teşvik desteğinde 3. Grup'ta yer almasının büyük bir avantaj olduğunu söyledi. Balıkesir'i bölgenin yatırım için en avantajlı ili olduğunu söyleyen Atalay, 'Balıkesir büyük şehir olacak. Bunun tasarısı hazırlanıyor. Balıkesir'e teşvik paketinde önemli bir yer verildi. Artık bu bölgenin en avantajlı yatırım ili oldu şu anda. Üçüncü grupta, ama organize sanayi bölgesiyle 4. grubun avantajlarını kullanacak. Şu anda Balıkesir kendi bölgesinde en önemli il durumunda, teşvik paketinde. İnşallah bu büyük yatırımları çeker, bunun için çalışmalısınız. Ticaret Odası aktif olmalı. Büyük şehir olmak böyle çok ilçesi, güzel yerleşimiyle Balıkesir'e büyük avantajlar getirecek. Ama yerel seçimler geliyor, Balıkesir yerel seçimlerde kendisine düşen görevi de biliyor' şeklinde konuştu.

12 yıl önce