|

Yeni evlenenlere 'mutluluk fidanı'

Avanos Belediyesi'nce hayata geçirilen Mutluluk Fidanı Projesi kapsamında, nikah başvurusu yapan çiftlerden 2, inşaat ruhsatı başvurusunda bulunanlardan 10 çam fidanı talep ediliyor. Fidanlar, gelin ve damatlar ile inşaat sahipleri adına ilçedeki park ve bahçelere dikiliyor.

Aa
00:00 - 31/08/2014 Pazar
Güncelleme: 12:59 - 31/08/2014 Pazar
Yeni Şafak
Yeni evlenenlere 'mutluluk fidanı'
Yeni evlenenlere 'mutluluk fidanı'

Avanos ilçesinde belediye tarafından hayata geçirilen Mutluluk Fidanı Projesi kapsamında, nikah başvurusu yapan çiftlerden 2, inşaat ruhsatı başvurusunda bulunanlardan 10 çam fidanı talep ediliyor. Fidanlar, gelin ve damatlar ile inşaat sahipleri adına ilçedeki park ve bahçelere dikiliyor. Belediye Başkanı İsmet İnce, insanların ömürleri boyunca unutamayacakları önemli anlardan birinin de evlilik olduğunu belirtti. Nikah için belediyelerine başvuran çiftlerin bu özel günlerini yüzlerce yıl yaşatmak adına Mutluluk Fidanı Projesi'ni hayata geçirdiklerini ifade eden İnce, "Bize evlenmek için başvuran çiftlerimizden nikah işlemleri sırasında istediğimiz evraklarla birlikte iki fidan talep ediyoruz. Bu fidanları da nikah ve düğünlerin anısını hem yüzlerce yıl yaşatmak hem Avanos'a kalıcı bir miras bırakmak hem de gelecek nesillere anlamlı bir hediye vermek için genç çiftlerimiz adına ilçemizdeki yeşil alanlarımıza dikiyoruz" dedi. İnce, yılda ortalama 110 nikah gerçekleştirildiğini belirterek, proje sayesinde ilçedeki yeşil alan sayısının hızla genişleyeceğini kaydetti.

İNŞAAT RUHSATI ALANDAN 10 FİDAN

Ayrıca belediyeye konut yaptırmak için ruhsat başvurusunda bulunan inşaat sahiplerinden de işlemler sırasında 10 fidan aldıklarını belirten İnce, şunları anlattı: "İnsanın hayatında evlilik kadar kendi evine sahip olması da önemli ve unutulmayan bir andır. İnşaat sahiplerinden temin ettiğimiz fidanları da nikah için gelenlerden aldığımız fidanlar gibi var olan yeşil alan ve parklarımıza adlarına dikiyoruz. Toplu konut yapan müteahhitlerden ise ev başına 10 fidan talep ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde Avanoslu müteahhitlerden biri belediyemize bir kamyon çam fidanı hediye etti. Halkımız bu projeden oldukça memnun. Biz 2 fidan istiyoruz onlar 10 fidan getiriyor. Muhtemelen bu projeden gelecek fidanlar için var olan yeşil alan ve parktaki arazilerimiz yetersiz kalacak. Bu vesileyle vatandaşlarımızdan aldığımız fidanları ziyan etmemek adına yeni yeşil alan arazileri tahsis edeceğiz. Böylelikle ilçemizin orman örtüsünü genişletmiş olacağız."


10 yıl önce