|

Yeşilçam Ailesi yardım bekliyor

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde 2 çocuğu ve annesiyle yaşayan Aynur Yeşilçam bir taraftan sağlık sorunları diğer taraftan ise ailesinin geçimi için hayat şartları ile mücadele veriyor.

Yeni Şafak
00:00 - 24/12/2008 Çarşamba
Güncelleme: 18:06 - 24/12/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Yeşilçam Ailesi yardım bekliyor
Yeşilçam Ailesi yardım bekliyor

Bozüyük'te Yeni Mahalle'de tek odalı bir evde kiracı olarak oturan 4 kişilik aile gelirleri olmadan sosyal yardımlar ile hayatta kalmaya çalışıyor. Ailenin sorumluluğunu alan ve işsiz olan 38 yaşında ki Aynur Yeşilcam yetkililerden yardım istiyor. Ailenin büyük çocuğu Rabia ilkokul 4. sınıf öğrencisi, diğer çocuk Ferhat ise henüz 4 yaşında. 74 yaşında anneanne Şükriye Doğrul da ilerlemiş yaşına rağmen aileye destek olmaya çalışıyor.

Göz yaşları içerinde hallerini anlatan, ailenin tüm yükünü üzerine alan Aynur Yeşilcam, en büyük isteğinin çocuklarının geleceğini kurtarmak olduğunu söylüyor. Kendisinin çalışmak isteğini ancak sağlık sorunları nedeniyle çalışamadığını belirten anne Yeşilcam, "Birkaç yıl önce kanamalı olarak böbrek rahatsızlığı geçirdim. Şimdi ise sağ baş parmağım metal kesiği sonucu mikrop kapmış, parmağımı kaybetme tehlikesi ile karşı karşıyayım. Doktorlar bu sağlık sorunlarımın ciddi olduğunu söylediler. Ancak tedavi olacak imkanımız bulunmuyor. Yardım için Kaymakamlığımıza başvurdum. Ancak yardımlar zamanında yetişmez ise ne kadar dayanabiliriz bilmiyorum" dedi. Başlarından geçenleri güçlükle anlatan Aynur Yeşilcam, yardım istediklerinde kendilerine köylerine dönmelerinin söylendiğini ancak köylerinin ulaşım sorunu olduğundan acil sağlık sorunları nedeniyle köylerine dönemediklerini söyledi. Bozüyük Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ailenin durumunu inceleyerek dosyayı ilk kurul toplantısına sunacak.



15 yıl önce