|

Yıldırım Belediyesi halkın sesine kulak verecek

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, "proje-istek sandığı" ile Yıldırımlıların yeni dönem için istek ve önerilerini tespit edeceklerini belirtti. Başkan Keskin, projeleri eleştirileri dikkate alarak uygulayacaklarını ifade etti.

Atilla Sağım
00:00 - 6/02/2009 Cuma
Güncelleme: 17:39 - 6/02/2009 Cuma
Yeni Şafak
Yıldırım Belediyesi halkın sesine kulak verecek
Yıldırım Belediyesi halkın sesine kulak verecek

Yıldırım Belediyesi "Önce insan" felsefesinden yola çıkarak birçok başarılı çalışmayı hayata geçirmeye devam ediyor. Yıldırım'da başlatılan "proje-istek sandığı" ile 7'den 70'e tüm Yıldırımlılar istek, proje, öneri ve tebriklerini Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ile paylaşma fırsatı bulacak.

Erikli Mahallesi Mahalle Konağı'nda başlatılan ve Yıldırım'daki tüm mahalleler de uygulanacak olan "proje-istek sandığı" ile Yıldırım Belediyesi, vatandaşın sesine kulak verecek. Her mahalleye ayrı ayrı konacak sandıklar, mahalle muhtarına teslim edilecek. Sandıklar her gün belli saatlerde vatandaşların hazırladıkları projeleri koymaları için açık olacak. Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin proje-istek sandığı tanıtım toplantısında; Yıldırımlıların istek ve önerilerini yazarak, mahallerinde bulunan proje-istek sandıklarına atmalarını söyledi.

Keskin; "Proje-istek sandıkları ile vatandaşlarımızın yeni dönem için isteklerini ve önerilerini tespit edeceğiz. Bu yolla bizlere ulaşan eleştiri, öneri ve projeleri dikkate alarak, bu önerileri yeni dönemde hazırlanan projelerimizde uygulayacağız" diye konuştu. Keskin ayrıca, Yıldırım'da birlikte yönetişimin en güzel örneğinin sergileneceğine dikkati çekerek, duyarlı vatandaşlardan gelecek öneri-istek ve projelerden makul olanların sıralanıp hayata geçirileceğini vurguladı.


YILDIRIM 'TUSEPART'A AYAK UYDURDU

Yıldırım Belediyesi bu projeyi hayata geçirmekle mali yönetim alanında Türk ve İsveç Belediyeleri arasındaki iletişimin ve ağın güçlendirilmesi amacıyla kurulmuş olan İsveç-Türkiye Belediyeleri Katılımcı Bütçe İşbirliği Projesi "Tusepart" 'ın gereklerinden birini de yerine getirmiş oluyor. Tusepart kapsamında 5 belediyeden biri olan Yıldırım Belediyesi'nin, katılımcı bütçe; yani halkın istekleri öncülüğünde, halkın istekleri baz alınarak hizmetler uygulamasına destek olması planlanan proje-istek sandıkları tüm Yıldırımlılara açık olacak.



15 yıl önce