|

'Yol Medeniyettir'

Şeb-i Arus törenleri için Konya'ya gelen Başbakan Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan köprülü kavşakları naçılışlarını gerçekleştirirken "Yol medeniyettir" dedi. Başbakan Erdoğan, Başkan Akyürek tarafından fahri hemşehri ilan edildi

Hüseyin Taşan
00:00 - 18/12/2006 Pazartesi
Güncelleme: 18:34 - 18/12/2006 Pazartesi
Yeni Şafak
'Yol Medeniyettir'
'Yol Medeniyettir'

Sille Caddesi Köprülü Kavşağı'ndaki açılış programında konuşan Başbakan Erdoğan, hükümet olarak "Yol medeniyettir" düşüncesi ile yola çıktıklarını hatırlatarak, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin hizmete sunduğu köprülü kavşaklar ile Demiryolu Caddesi 1. Etap çalışmasının hayırlı olmasını diledi. Konya'nın ilim ve irfan şehri olarak artık dünyada bir marka haline geldiğini kaydeden Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: "Biz sadece maddi refah anlayışı içinde değiliz. Çevreye ve geleceğe önem veren, gelecek nesillere saygılı bir anlayış içinde Konya'da Tuz Gölü'nü kurtaracak Atıksu Arıtma Tesisi yapılıyor. Yapılmasını planlanan 744 kilometre duble yolun 285 kilometresi tamamlandı. Ülkemizde Cumhuriyet tarihinde yapılmayan yolları, yarım bırakılan yatırımları biz 4 yılda tamamladık."


ERDOĞAN'A FAHRİ HEMŞEHRİLİK

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de konuşmasında Konya belediyeleri olarak şehrin manevi mimarı Hazreti Mevlana'ya layık olmak için çalıştıklarını belirtti. Konya'nın, gerçekleştirilen önemli açılışlarla tarihi günlerden birini yaşadığı kaydeden Başkan Akyürek, Büyükşehir Belediyesi olarak Hazreti Mevlana'nın 800'üncü doğum yılı anısına gerçekleştirecekleri 100 yatırımın ilk dördünü açmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Konya'nın, Cumhuriyet Tarihi'nin en önemli yatırımlarını bu dönemde aldığını hatırlatan Başkan Akyürek, "Konya'nın yükselişi devam ediyor. Başbakanımız ilk günden beri Konya'ya ayrı bir önem vermiştir. Konya'da yatırımların gerçekleştirilmesinde gösterdiği katkılar ve Konya'ya verdiği önem nedeniyle Sayın Başbakanımızı Konya'mızın fahri hemşerisi ilan ediyorum" dedi.


EĞİTİM ÖNCELİKLER ARASINDA

Başbakan Erdoğan, Niyaz Usta İlköğretim Okulu'nda düzenlenen 14 okulun ortak açılış törenine de katıldı. Okulun girişindeki 'bal ve süt çeşmeleri'nden içen Erdoğan, daha sonra öğrencilerle halay çekti. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada eğitimin önemine değindi. Milletin hedef ve özlemlerini yerine getirmek için çalıştıklarını anlatan Erdoğan, çocukların Türkiye'nin geleceği olduğunu vurguladı. Erdoğan, eğitimin önemine işaret ederek, 'Köre, 'şimdi gecedir' demişler. O da 'Ne zaman gündüz oldu ki?' demiş. Sizler inşallah geceyi gündüze çevirecek aydınlığa sahip çocuklarımızsınız, yavrularımızsınız' diye konuştu.


Türkiye'nin demokratik açıdan ilerleme, ekonomik gelişme ve toplumsal uzlaşı yolunda önemli mesafeler katettiğini ifade eden Erdoğan, el ele, omuz omuza vererek yola devam edeceklerini söyledi. Erdoğan, yolun sonunda da ışığın göründüğünü belirterek, çocukların yetişmesinde en önemli paya sahip öğretmenleri de unutmadıklarını vurguladı. Göreve geldikten sonra Türkiye'de 100 bin 290 derslik yaptıklarını ve bunun Cumhuriyet tarihinde bir rekor olduğunu ifade eden Erdoğan, Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası ile ilgili de bilgi verdi. Erdoğan, 'bunların yan gelip yatarak yapılmadığını' belirterek, gece-gündüz çalışıp çaba sarf ettiklerini anlattı. Tüm okulları bu yıl sonuna kadar internete kavuşturacaklarını söyleyen Erdoğan, 'İstiyoruz ki, bütün yavrularımız bilgisayarla yatsın, bilgisayarla kalksın' dedi.


KONYA DEDEMAN HİZMETTE

Açılışların Dedeman Konya Hotel ayağında Başbakan Erdoğan, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson ile bir süre görüştü. Başbakan Erdoğan, beraberinde eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Konya Valisi Atilla Osmançelebioğlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya milletvekilleri ile otelin açılışı için düzenlenen törene katıldı. Otel yöneticisi Nusret Argun'un konuşmasının ardından kürsüye gelen Başbakan Erdoğan, Konya'nın önemli bir eksikliğinin giderildiğini söyledi. Tahıl şehri olarak bilinen Konya'nın artık bir sanayi şehri haline geldiğini belirten Başbakan Erdoğan, Dedeman Hotel ile Konya'daki 5 yıldızlı otel sayısının ikiye çıktığını, gelecekte bunun da yeterli olmayacağını sözlerine ekledi. Başbakan Erdoğan daha sonra, açılışını yaptığı otelde onuruna verilen yemeğe katıldı.


17 yıl önce