|

Yunus'a olan borcumuzu ödeyeceğiz

Vali Kadir Koçdemir, Eskişehir'de Türk Dünyası'nın ve Türkiye'nin her köşesinden gelen insanların olduğuna dikkat çekti. Koçdemir, “Bu birlik ve beraberliğin Yunus'a karşı borcumuzu en iyi ödeme biçimi olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 4/05/2012 Cuma
Güncelleme: 17:23 - 4/05/2012 Cuma
Yeni Şafak
Yunus'a olan borcumuzu ödeyeceğiz
Yunus'a olan borcumuzu ödeyeceğiz

Uluslararası Eskişehir Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri, Atatürk Anıtı'na çelenk koyulmasıyla başladı. Valilik Meydanı'ndaki törene Vali Kadir Koçdemir, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ayhan Kavas, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Vali Yardımcıları, Kurum Müdürleri ve öğrenciler katıldı. Vali Koçdemir'in Atatürk Anıtı'na çelenk koymasının ardından tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Vali Koçdemir tören alanında bulunan çocuklara “Şiirimizin Süt Dişi Yunus Emre” adlı kitabı dağıttı. Yunus Emre Haftası'nın ilk resmi açılışını düzenlenen törenle yaptıklarını belirten Koçdemir, Eskişehirli vatandaşları programlara beklediklerini söyledi. Koçdemir, “Biz sadece bu hafta değil bütün yıl boyunca bilhassa önümüzdeki yıl Eskişehir'in Türk Dünyası Kültür Başkenti olması hasebiyle Türk Dünyası Kültür Başkentliği etkinliklerinin, faaliyetlerinin önemli bir unsuru olarak Yunus Emre'yi diğer şahsiyetlerimiz Nasrettin Hoca ve Seyyid Battal Gazi ile birlikte sürekli gündemde tutmak istiyoruz. Başta Eskişehir'dekiler olmak üzere mümkün olduğu kadar ulaşabildiğimiz herkese bu şahsiyetleri tanıştırmak istiyoruz.” dedi.


SEVİNÇ VE COŞKU İÇİNDE KUTLAMAK İSTİYORUZ

Eskişehir'de Türk Dünyası'nın ve Türkiye'nin her köşesinden gelen insanların olduğuna dikkat çeken Koçdemir, “Biz birlikte yaşamayı nizasız, kavgasız ve verimli bir şekilde gerçekleştirme konusunda doktora tezlerine konu olabilecek şekilde başarılı bir iliz. 6 Mayıs'ta Yunusemre beldesinde yapılan etkinliklerde, o günün hıdrellez de olması sebebiyle, Türkiye'nin ve dünyanın her köşesinden gelen insanlarla beraber sevinç ve coşku içinde kutlamak istiyoruz. Bu birlik ve beraberliğin Yunus'a karşı borcumuzu en iyi ödeme biçimi olduğunu düşünüyoruz.” temennisini dile getirdi. Hafta boyunca hat yarışmaları, resim, kompozisyon, şiir yarışmaları ve Yunus Emre ile ilgili kitap dağıtımlarının olduğunu anlatan Koçdemir sözlerini şöyle sürdürdü: “Bütün dergilerin Mayıs ayı sayılarında özel sayı yapmalarına gayret ettik. Birçok dergi bu ayı özel olarak Yunus Emre'yi işleyecekler. Kutladığımız bu hafta, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi günler ve haftalar programına alınmıştı. Mayıs ayının ilk haftası bütün Türkiye'de ve okullarımızda Yunus Emre Haftası olarak kutlanacak. Türkiye'deki bütün üniversitelerimiz bir etkinlik yapmak istediklerinde Yunus Emre ile ilgili Valilik olarak materyal temini, fotoğraf eğer istiyorlarsa bu konu ile ilgili uzman hocalarımızın gönderilmesi şeklinde yardımcı olacağız.”

12 yıl önce