|

'Zorkun Yaylası'nın sorunlarını çözeceğiz'

Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Zorkun Yaylası'ndaki problemleri çözmek için bir kanun hazırlayıp Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunacaklarını söyledi. Eroğlu, orman teşkilatının vatandaşla kucaklaştığını ifade etti.

Kadir Akkurt
00:00 - 25/05/2011 الأربعاء
Güncelleme: 18:05 - 25/05/2011 الأربعاء
Yeni Şafak
'Zorkun Yaylası'nın sorunlarını çözeceğiz'
'Zorkun Yaylası'nın sorunlarını çözeceğiz'

Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Osmaniye'ye gelerek Valiliği ziyaret etti. Yöresel kıyafet giymiş iki öğrenci tarafından çiçeklerle karşılanan Bakan Eroğlu, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah'tan kent hakkında bilgi aldı. Bakan Eroğlu, buradaki kesin beklentinin Zorkun Yaylası'ndaki problemler olduğunu ve bu problemleri de kısa sürede çözeceklerini söyledi. Sorunların çözümü noktasında kanuni düzenlemelerin gerektiğini belirten Bakan Eroğlu, düzenleme için talimatların verildiğini söyledi. Eroğlu, inceleme yaptıktan sonra bir kanun tasarısı hazırlayarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunacaklarını ifade etti. Eroğlu, "Başbakanımız “Orman teşkilatı köylülerimizle, vatandaşlarımızla hasım değil hısım olunacak” şeklinde bir talimat verdi. Zaten biz pek çok yerde ilk defa kent ve bal ormanları kurmaya başladık. Torba kanununda değişiklik yaparak gelişmiş ormanlara bir plan dahilinde hayvanlarında ormanlara girmesini müsaade edecek bir kanun değişikliği yaptık. Bunlar artık Orman teşkilatının vatandaşla kucaklaşmasına dair önemli hususlardır. İnşallah buradaki meseleyi çözmek için bir kanun hazırlayıp başbakanımıza sunacağız. Sadece burada orman değil Devlet Su İşleri (DSİ) konusunda da bir takım çalışmalar yaptık" dedi.


'23 BİN 60 DEKAR ALANI SULAMAYA AÇTIK'

Sadece Osmaniye'de 23 bin 60 dekar alanı sulamaya açtıklarını ifade eden Bakan Eroğlu, "Osmaniye'mizde ziraat çok önemli, bu bakımdan her ilçedeki çiftçilerimiz hava durumunu öğrenmek istiyor. Bizler bu anlamda otomatik meteoroloji ölçüm istasyonu kurduk. Artık Osmaniyeli çiftçimiz internete girecek bir haftalık hava durumu hakkında bilgi edinebilecektir. Bunun için şuanda bizim Osmaniye ve Kadirli'ye kurmuşuz, bahçe ve Düziçi'ne de kurulması için söz verdik. Ve bu konuda çalışmalarımız olacak" şeklinde konuştu. Yayla evlerinin yıkımı konusunda devam eden mahkemeleri konusundaki soruya cevap veren Bakan Eroğlu; “Kanunu niçin çıkartıyoruz? Mahkemeler olmasaydı, bu alanları a TİPİ mesire alanları ilan ederek vatandaşlara kiralamamız mümkündü. Ama mahkeme olduğu için bu yıkım kararlarını çözmek için kanun gerekiyor. Onun için mahkeme kararları olmasaydı şimdiye adar çözülürdü. Merak etmeyin bu konudaki sorun çözülecekse biz çözeceğiz" dedi. Konuşmanın ardından Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah Bakan Eroğlu'na keçi kılından yapılmış Karatepe kilimi hediye etti.



٪d سنوات قبل