|

İsrail''in Filistin yalanları

İsrail''in saldırdığı Filistinlilerin fotoğraflarına baktığınızda ne görüyorsunuz? Silahsız halkın ağladığını, ölü çocuklarına ve birbirlerine sarıldıklarını görürsünüz. Hiçbir zaman sonraki İsrail saldırısını savmak için silahlanmış birilerini görmezsiniz. Yıkılmış hastaneler, okullar, apartmanlar ve ağlayan Filistinliler görürsünüz ama silah görmezsiniz. İsrail propagandasının başarı olarak gösterdiği şey pasif ve direnç gösteremeyen Filistinlilerdir.

PAUL CRAİG ROBERTS - ABD HAZİNE BAKANLIĞI ESKİ YARDIMCISI
00:00 - 9/09/2014 Salı
Güncelleme: 22:44 - 8/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
İsrail''in Filistin yalanları
İsrail''in Filistin yalanları

Okuyucular benim İsrail-Gazze meselesine bakışımı soruyorlar. İster inanın ister inanmayın Oxford Üniversitesi''nin meşhur tartışma grubu Oxford Birliği konuyu tartışmak için beni davet etti.

Oxford Birliği''ne grubun hak ettiği ve gerektirdiği hazırlıkları yapmadan Filistinlilerin sorumluluğunu almaya hazır olmadığımı söyledim. Benim Oxford''da olduğum dönemdeki şeyler değişmemişse, bir gruptaki tartışmadan karşıdakinin tüm argümanlarını tahmin ederek ve onlara zeka ve esprilerle vurarak galip gelinebilir. Eğer dinleyici galip gelen propagandaya kendini kaptırmışsa gerçekler ve bazen zeka ve mizah nadiren sorunlara çözüm olur. Dolu olan programımda böyle bir hazırlığa harcayacak zamanım ve enerjim yok.

Ayrıca ben İsrail''in Filistin''i işgali ve istilası konusunda uzman değilim. Birçok kişiden daha fazla biliyorum. Siyonist propagandadan Ilan Pappe gib İsralli tarihçiler, Noam Chomsky ve Norman Finkelstein gibi Yahudi entelektüeller, John Pilger gibi belgesel yapımcıları, Uri Avnery gibi İsrailli gazeteciler, İsrailli Haaretz gazetesi ve İsrail''in Filistinlilerin evlerini ve köylerini yıkmaya karşı çıkan bir barış grubunun üyesi olan ve beni evinde misafir eden bir kişi tarafından kurtarıldım.

DELİLSİZ PROPAGANDA

Batı medyası, televizyonları ve radyolarına baktığımızda İsrail''in Gazze saldırısı için Filistinlilerin suçlandığı propagandaları görüyoruz. Tıpkı Malezya uçağının Ruslar tarafından düşürüldüğü propagandası gibi. Delil yok ama propagandanın delile ihtiyacı yok. Sadece tekrarlama var. Batı Şeria''dan sürülen Filistinlilerin gettosu olan Gazze, dünyanın en kalabalık şehitlerinden biri ve burada hayat kıt kaynaklarla çok zor. İsrail şu anda Gazze''yi yüzde 44 daha küçültme sürecinde. Senatodaki çoğunluk lideri Demokrat Harry Reid, Amerikaların vergisinden elde edilen dolarları kullanarak Filistinlilerin hayatını daha da sıkıştıracak ve İsrail''in katline destek olacak yeni bir acil yardım paketi hazırlıyor.

Filistinlilerin malları ellerinden alınıyor ve topluca imha ediliyorlar. Tıpkı Amerikalı Kızılderililere yapıldığı gibi. İsrailliler bir vesile ile istenmeyenleri (Filistinlileri) temizlemede Amerika''yı taklit ettiklerini söylemişlerdi. Siyonistler on yıllarca dünyaya İsrail''in eleştirilemeyeceğini öğrettiler. Sadece Yahudi düşmanları, anti-semitikler ve Yahudileri gaz odalarına koymak isteyen ve onları yağda kaynatmak isteyenler Yahudileri eleştirebilir. İsrailliler eleştiriden muaftırlar. Çünkü onlar (holokost''a maruz kalmalarına rağmen) tanrının seçilmiş halkıdır. Bu demektir ki tıpkı Washington gibi İsrail hükümeti de istediğini yapar ve eleştirilemez.

Siyonistler 1940''lardan beri Filistin''i Filistinlilerden çalıyorlar. Filistinlilerin çoğu evlerinden ve topraklarından edildiler. Diğer ülkelerdeki kamplarda mülteci olarak yaşarlar. 1,5 milyonu Gazze''ye sıkıştırılıp İsrail ve Washington tarafından finanse edilen Mısır tarafından bloke edildiler. Bu durum İsrail''in zaman zaman ordusuyla Gazze''deki sivil halka ve altyapıya saldırması için uygun ortam oluşturur. İsrail''in bu son savaşında şimdiye kadar çoğu kadın ve çocuk olan 1200''den fazla kişi öldürüldü. Yıkımın fotoğraflarını Amerikan medyasında nadiren görürsünüz.

FİLİSTİNLİLER ÖLSE NE OLUR (!)

İsrail hep saldırandır ama hep mağdur rolünü oynar. Filistinli kadın ve çocuklar bir İsrailli siyasetçinin dediği gibi insandan daha aşağı bir mertebededirler. Onlar bellerine bombalar takarak gizli tünellerden- ki Saddam''ın kitlesel imha silahlarıyla bir tutuluyorlar- İsrail''e sızarak kafelerde felsefe ve son gelişmeleri konuşan masum İsraillileri öldüren katillerdir. İsrail bu masumların ölümüne engel olmak için Filistinlilerin hastanelerine, okullarına, evlerine ve apartmanlarına saldırıyor.

1200 Filistinli daha ölse ne olur ki? Kimin umurunda? Ne Washington ne Whitehall''deki İngiliz hükümeti ne de İsrailliler. İsrail ve ahlak sahibi Batı''ya göre 1200 Filistinlinin ölümü çok yüksek bir rakam değildir. Bu rakam insanı hafiften rahatsız eden rüzgar bile değildir. Bu son Gazze saldırısında mümtaz bir İsrailli hukukçu Birleşmiş Milletler''e İsrail''in savaş suçu işlediğine dair bir dava açtı. Korkak ve sadık ABD Kongresi İsrail''in talebi üzerine saf ve masum İsrail''i suçlayan bu hukukçunun çabalarını boşa çıkaracak bir önerge çıkardılar. Washington ve İsrail''den gelen baskılar hukukçuyu sonunda caydırdı ve davasından vazgeçti.

İsrail lobisi ve korkak Amerikan medyasının İsrail''in insanlığa karşı işlediği suçlar ve ABD''nin İsrail''in suçlarını örtbas etmesine karşı gelen herkese yaptığı şey budur. Ne zaman İsrail lobisince saldırıya uğramış birini görürseniz bilin ki saldırılan kişi yeryüzünün tuzudur. Ahlak sahibi bir insanın belirleyici özelliği İsrail lobisi ve Amerikan medyası tarafından saldırıya uğramasıdır. Bir yandan İsrail Gazze''de hastane, okul ve apartmanlara saldırarak Filistinlileri öldürürken, diğer yandan Washington ve onun kuklası Kiev hükümeti Ukrayna''nın Rus illerindeki halka sırf demokratik yollarla seçilmiş hükümetin alaşağı edilmesine ve yerine Rus karşıtı hükümetin getirilmesine karşı çıktıkları için saldırıda bulunuyor.

İSRAİL FİLİSTİN''İ ÇALDI

Washington, Ukrayna''nın ABD tarafından ele geçirilmesine karşı çıkanları terörist ilan etti ve şimdi bu teröristleri bastırmak için göndermeyi düşündüğü birlikler için yasal bir zemin hazırlamaya çalışıyor. İngiliz milletvekili David Ward, eğer Gazze''de İsrail zulmü altında yaşayan bir insan olması halinde İsrail''e bir roket fırlayacağını söyledi.

İngiliz medyası ve hükümeti İsrail''i işlediği suçlar için eleştireceğine Ward''a '' berbat yorumları'' için hemen saldırıya geçti. Muhafazakar milletvekili Nadhim Zahavi Metropolitan polisine bir yazı yazarak Ward''ın demecinin acil olarak soruşturulmasını talep etti. Muhafazakar parti başkanı Grant Shapps, Ward''ın demecinin şiddeti tahrik ettiğini söyledi. İşçi Partisi, Ward''ın sözlerinin kötü, sorumsuzca ve inandırıcılıktan uzak olduğunu belirtti. Ward''ın üyesi olduğu liberal demokratlarsa sözlerin kınadı ve Ward''ın disipline verileceğini ve gerekirse partiden atılabileceğini söyledi.

İşin aslı şu ki Filistinliler İsrail''in içine giremezler. Gazze, Batı Şeria''daki birçok yerleşim yeri gibi bloke edilmiştir. İsrail nerdeyse Filistin''in tümünü çaldı. Var olmasına müsaade edilen birkaç Filistinli yerleşim yerinin etrafı duvarlarla örülmüştür. Bu yerler birbirlerinden, hastanelerden, okullardan, sudan ve İsrail''in yeni yerleşim yerleri açmak için yok ettiği zeytin bahçelerinden dikenli teller ve kontrol noktaları vasıtasıyla ayrıştırılmıştır. Baskı altındaki halka kimse yardım etmiyor. Aşırı sağcı İsrailli yerleşimciler geride kalan birkaç Filistinli yerleşim yerine Filistinlileri kovarak göç ediyor. Bunu Amerika''nın verdiği, zeytin ağaçlarını kökünden söken Caterpillar kepçeleriyle yapıyorlar ki aynı kepçeler Amerikan vatandaşı Rachel Corrie isimli göstericiyi kanlar içinde bırakarak öldürmüştü. Evet haklısınız. Çok ahlaklı ABD hükümeti konuyla ilgili hiçbir şey yapmadı. İsrail 1967''de USS Liberty gemisinin personelini öldürdüğünde Washington''un kendisine Amerikan vatandaşlarını öldürmek için sınırsız yetki verdiğini öğrendi.

FİLİSTİN HALA SİLAHSIZ

İsrail''in saldırdığı Filistinlilerin fotoğraflarına baktığınızda ne görüyorsunuz? Silahsız halkın ağladığını, ölü çocuklarına ve birbirlerine sarıldıklarını görürsünüz. Hiçbir zaman sonraki İsrail saldırısını savmak için silahlanmış birilerini görmezsiniz. Yıkılmış hastaneler, okullar, apartmanlar ve ağlayan Filistinliler görürsünüz ama silah görmezsiniz. İsrail propagandasının başarı olarak gösterdiği şey pasif ve direnç gösteremeyen Filistinlilerdir. Gazze halkının çoğunluğu Batı Şeria''dan gelen, evleri ve toprakları demokratik İsrail tarafından çalınan mültecilerdir. İsrail 70 yıldır Filistin''i yok ediyor ve hala Filistinlilerin silahı ve etkili bir askeri gücü yok.

70 yılın sonunda Filistin halkı hala silahsız. Hamas''ın etkisiz birkaç silahı var ama halkın kendisi silahsız. İsrail''in çocuklarını, karılarını, kocalarını, kardeşlerini, ebeveynleri, kuzenleri ve arkadaşlarını öldürmesine verdikleri karşılık ağlamaktır. Bu, (eğer savaşıyorsa) savaşan bir halkın vereceği bir cevap değildir.

Not: Bu yazı boilingfrost.com sitesinden kısaltılarak kullanılmıştır.
10 yıl önce