AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

T E L E V İ Z Y O N
Dizi arası dizi sezonu

Yaklaşık 50 diziyle yeni sezon açılıyor. Kanal D'ye transfer olan Kurtlar Vadisi'nin bölüm başı 430 milyar alacağı, diziyi kaptıran Show'un açığı Güz Yangını ile kapatmaya çalışacağı ve İbrahim Sadri'nin Miras'ı sunacağı ise sezonun en ilginç haberleri.

  • HANDAN KAZANCI
    Eylül ayının gelmesi ekranı yine hareketlendirdi. Dizi rekabetinden bu sezon da vazgeçmeyen kanallar arasında, sadece 4 kanal (Show TV, Kanal D, ATV ve Star) yaklaşık 50 dizi ile sezonu açıyor. Sezonun trasferleri ise, geçen sezonun en çok izlenen dizisi Kurtlar Vadisi, Kadın İsterse ve Şahan Gökbakar. Geçtiğimiz sezon Show'dan yaklaşık 350 milyar aldığı fade edilen Kurtlar Vadisi'nin Kanal D'den bölüm başına 430 milyar lira alacağı söyleniyor. Show ise Kurtlar Vadisi'nden boşalan yeri, Cansu Dere ve Fikret Kuşkan'ın rol aldığı Güz Yangını ile kapatmayı düşünüyor. ATV'de sezonun en çok izlenenlerinden Aliye dizisi sürerken, Bir İstanbul Masalı'nın yerine cast'i neredeyse aynı isimlerden oluşan Beyaz Gelincik hayli iddialı geliyor. TRT'yle ilgili sezonun en ilginç haberi ise, daha önce Metin Uca ve Gani Müjde'nin sunduğu Miras programının artık arkasında 5 kişilik hostes ekibiyle İbrahim Sadri'nin sunacak olması. Ayrıca Şimdi Zayıflamak İstiyorum adlı reality Show da önümüzdeki günlerin çok konuşulacak programları arasında bulunuyor.

    SAMANYOLU
    Dizi ve dramalarıyla geçtiğimiz sezonun dikkat çeken kanalları arasında bulunan Samanyolu yeni sezonda Beşinci Boyut adlı yeni bir diziyi ekrana getiriyor. Samanyolu'nda ayrıca geçtiğimiz sezonun beğenilen dizileri Mavi Rüya, Büyük Buluşma, Sırlar Dünyası, Şubat Soğuğu devam ederken, Ayna, Yakamoz, Maceracı, Davetsiz Misafir ve Kimse Yok mu gibi programlar da yeni bölümleri ile ekrana geliyor.

    TRT 1
    TRT'nin en büyük sürprizi Sibel Can'ın sunacağı show. TRT'de bu yıl ayrıca, Zara'nın sunumundaki Zamanı Geldi ve Nalan Altınörs'ün sunacağı Safalar Getirdiniz adlı programlar var. Daha önce Metin Uca ve Gani Müjde'nin sunduğu Miras, İbrahim Sadri'nin sunumu ile ekrana geliyor. Yonca Baygın imzalı Televizyonca ve Ters Köşe de TRT'nin yenileri arasında.

    STAR
    Yeniden Çalıkuşu, Kayıt Dışı, Erkek Tarafı, Zaman Tüneli, Yepyeni Olacak O kadar ve Alanya-Almanya yeni dönemde ekrana gelecek yeni yapımlar. En Son Babalar Duyar, Canın Sağolsun , İbo Show, Ha Babam De Babam, Tuhaf Şeyler, Passaparola, Sırlara Yolculuk ise, Star'ın bu sezon da devam edecek programları.

    ATV
    Cast'i geçtiğimiz yılın rekortmen dizisi Bir İstanbul Masalı'nı andıran Beyaz Gelincik kanalın yeni gözdesi. Avrupa Yakası, Aliye, Melekler Adası, Büyük Yalan, Aşka Sürgün, Saklambaç devam ederken, İlk Göz Ağrısı, Misi, Belalı Baldız ve Körfez Ateşi de yeni başlayacak diziler arasında. Şahan Gökbakar'ı transfer eden ATV'de, Ebru Gündeş'in sunacağı de bir show ve Şimdi Zayıflamak İstiyorum adlı reality show izleyiciyle buluşacak.

    SHOW
    Geçen sezon Star'da olan Kadın İsterse'yi transfer eden Show, Kurtlar Vadisi'ni Kanal D'ye kaptırınca, Cansu Dere ve Fikret Kuşkan'ın rol aldığı Güz Yangını dizisine ağırlık veriyor. Maki, Çapkın, Kanlı Düğün, Ölümüne Sevdalılar adlı dizilerin de yeralacağı Show'da ayrıca, yaz sezonunda başlayan Davetsiz Misafir, Asla Unutma, Emret Komutanım da devam edecek.

    KANAL D
    Show TV'den geçtiğimiz sezon 350 milyar aldığı söylenen Kurtlar Vadisi'ni bölüm başı 430 milyara transfer ettiği söylenen Kanal D, Rüzgarlı Bahçe, Deli Duran, Düşler ve Gerçekler, Ihlamurlar Altında, Masum Değiliz, Aşığım Sana, Nefes Nefese adlı dizileri de yayınlayacak. Kapıları Açmak, Yabancı Damat, Gümüş, Haziran Gecesi, Aşk Oyunu, Sihirli Annem, Tadımız Kaçmasın da devam edenler arasında.

    TV8
    Emel Müftüoğlu ile Emelce, Erkan Tan'la Konuşabilir miyiz? ve Zaga'nın 'vampir'i Erkan Taşdöğen'le Vampirle Buluşma TV8'in sezondaki ağır topları. TV8'de ayrıca Muhteşem İkili, Salıncak ve Yeni Vizyon da devam edecekler arasında.


    EKRANDA 11 EYLÜL ANISINA, BİR CNN BELGESELİ, BİR DE MİCHAEL MOORE FİLMİ VAR

    Pearl Harbour'dan sonraki en büyük istihbarat başarısızlığı olarak adlandırılan 11 Eylül'ün yıldönümünde CNN Türk, günün önemine binaen bir belgesel yayınlıyor. CNN International'da hazırlanan Korkunç Hata belgeselinde istihbaratın üst düzey yetkilileriyle yapılan görüşmelerin yanısıra, Irak'ta hiçbir kitle imha silahı bulunamadığı gerçeğinin sorumluları aranıyor. Belgesel, 11 Eylül olaylarının ardından Irak Savaşı'na dek olan süreçte ABD istihbarat teşkilatlarının yanılgısını anlatıyor.
    [20.05/CNN Türk]

    Oscar ödüllü yönetmen Micheal Moore'un yankı uyandıran belgesel filmi "Fahrenheit 9/11, 11 eylül saldırısının 4. yıldönümünde ilk kez TV'de. Bush ve hükümetinin dış politikasını ağır bir dille eleştiren ve Irak Savaşının perde arkasını irdeleyen film, ilk kez Cannes Film Festivalinde gösterilmiş ve büyük ödül Altın Palmiye'yi almıştı. Cannes'te "Uluslararası Film Eleştirmenleri" ödülünü de kazanan film, Bush'ların Suudi petrolleri ile bağlantıları ve geçmişteki anlaşmaları üzerine yoğunlaşıyor.
    [23.45/ATV]


    FİLMLERDEN SEÇMELER

    Yürek Çığlığı
    Ünlü modacı Nihat ve Aslı evliliklerinin 10. yılını kutlamak için dışarı çıkarlar. Ancak o sırada Nihat'ın arkadaşı Erdal gelir. Kavga çıkınca Erdal onu vurur ve Nihat ölür. Erdal da Nihat'ı vurduktan sonra kriz geçirir. Kalbinin değişmesi gerekmektedir. Aslı Nihat'ın organlarını bağışlar, ancak katiline takılacağını bilmemektedir.
    Yön: Cem Akyoldaş, Senaryo: Vedat Tülek Oyn: Dolunay Soysert, Mustafa Uğurlu, Cenk Ertan, Didem Uzel, Murat Daltaban, Metin Çekmez, Gazanfer Ündüz
    ATV / 21.30

    Zaman Ötesi
    TV'de ilk kez ekrana gelen filmde, Yale Ün.den bir grup arkeoloji öğrencisi Fransa'da çalışmalar yapmaktadır. İki öğrenci, kazı çalışmaları sırasında 600 yıldır kapalı olan bir odanın içerisine düşerler. Ekibin liderliğini yapan Profesör Johnston, ITC'nin başkanı Robert Donniger ile görüşmeye gittiğinde ise ortadan kaybolur. Diğerleri ise onu bulmak zorundadır.
    (Timeline) Yön: Richard Donner Oyn: Paul Walker, Frances O'Connor, Gerard Butler, Billy Connolly (2003)
    KANAL D / 22.00

    Şeref Sözü
    Babalarını genç yaşta kaybeden iki erkek kardeş hayatın zorluklarına karşı direnirler. Rıfat amatör boksördür. Genç adam kardeşini okutabilmek için manavlık yapmaktadır. Sedat ise, mezun olabilmek için gayretle çalışmaktadır. Her ikisinin de mahallede birer sevgilisi vardır. Sedat, ona yük olmamak için çalışmaya karar verince, kendini kirli işlerin içinde bulacaktır.
    Yön: Osman Seden Oyn: Tarık Akan, Perihan Savaş, Selen Büke, Eşref Kolçak, Kadir Savun Yapım Yılı: 1978
    KANAL 7 / 23.15

    Büyük Bela
    Hong Kong Polis Departmanı'nda baş komiser olarak görev yapan Wing, Bela Joe adlı bir mafya babası ve 5 kişilik örgütünün hedefi haline gelmiştir. Ekibindeki tüm polislerin bu örgüt tarafından öldürülmesi üzerine suçluluk duygusuna kapılan Wing, kendini içkiye verir ve görevden ayrılır. Ancak bir süre sonra işe başlayan bir polis onu hayata bağlamayı başaracaktır.
    Orijinal Adı: Big Trouble Yönetmen: Benny Chan Oyn: Tim Almen, Rene Russo Türü: Aksiyon / Macera
    SHOW TV / 01.30

    Güneşteki Kan
    Başrollerinde James Cagney ve Sylvia Sydney'in oynadığı filmde, ilginç bir hikaye anlatılıyor. Filmin konusu şöyle: Jack Condon, Tokyo'da çalışan bir muhabirdir. Japonların yayılmacı politikalarına karşı çıkmakta ve işbirliğine yanaşmamaktadır. Ancak bunun kendisine zarar verebileceğini geç farkedecektir.
    Orijinal Adı: Blood On The Sun Yönetmen: Frank Lloyd Oyn: James Cagney, Slyvia Sydney Türü: Macera/Dram
    TRT 2 / 02.20

    TV TEL
    TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 639 08 85 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

  •  
    AB'ye hazırlık için program!
    AB Yolunda Yerel Yönetimler programı yepyeni konularla devam ediyor. Türkiye'nin gelişimine ve AB ile uyumuna katkıda bulunacak bilgilerin ve halka ve idarecilere yeni ufuklar açacak her şeyin konuşulduğu programda, "Yerel yönetimler AB yolculuğuna ne kadar hazır?", "Acaba herkes AB'yi istiyor mu?" ve "Halk ve beldeler Avrupa Birliği'ne hazır mı?" gibi sorular cevap buluyor. Programda Türkiye'nin beldelerinden ilginç görüntüler de ekrana getiriliyor.
    [12.30/TGRT]

    Bilişim fuarı canlı yayında
    Avrasya'nın en büyük bilgi ve iletişim teknolojileri fuarını ekranlara getiren CNN Türk, Cebit Eurasia Bilişim'den canlı yayınlar yapıyor. Ana Fuaye girişindeki canlı yayın stüdyosundan yayın yapacak olan CNN Türk'ün Bilişim'05 yayınında, bilişim dünyasına yön veren yenilikler, bilgi teknolojilerindeki en taze gelişmeler ve en son teknoloji ürünü dijital oyuncaklar ekrana getiriliyor.
    [12.50-13.50-18.50 - 00.15/CNN TÜRK]

    Celal Oğlan türküsünden...
    İlknur Soydaş, Murat Ünalmış ve Mahmut Hekimoğlu'nun rol aldığı, Murat Saraçoğlu'nun yönettiği Celal Oğlan adlı TV filminde, yürekleri sevdalı Celal ile Emine' nin hüzünle sona eren hikayesi anlatılıyor. Meşhur türküden yola çıkılarak çekilen filmin öyküsü ise şöyle: Celal, dayısı Mithat'la yaşayan öksüz bir delikanlıdır. Köyün en güzel kızı Emine'ye sevdalanmıştır. Fakat Emine'ye göz koyan biri daha vardır: Kerem Ağa.
    [21.45/KANAL 7]

    Celal Oğlan türküsünden...
    İlknur Soydaş, Murat Ünalmış ve Mahmut Hekimoğlu'nun rol aldığı, Murat Saraçoğlu'nun yönettiği Celal Oğlan adlı TV filminde, yürekleri sevdalı Celal ile Emine' nin hüzünle sona eren hikayesi anlatılıyor. Meşhur türküden yola çıkılarak çekilen filmin öyküsü ise şöyle: Celal, dayısı Mithat'la yaşayan öksüz bir delikanlıdır. Köyün en güzel kızı Emine'ye sevdalanmıştır. Fakat Emine'ye göz koyan biri daha vardır: Kerem Ağa.
    [21.45/KANAL 7]

    Into The West, beyazlar ve yerlilerin "Büyük Çatışma"sıyla sona eriyor
    Into The West son bölümüyle ekranda. Steven Spielberg'ün yapımcılığındaki dizide, okulun öğrencilerinden Sesleri Taşıyan, okulda öğretmenlik yapmak yerine kendi halkının tarihini yazmak istediğine karar verir ve Oturan Boğa'nın kampına gider. Bu arada Kızılderili polisiyle çıkan çatışmada Oturan Boğa ölür. Şef Büyük Ayak, kabilesini taşımaya karar verir. Ancak yolda, Albay Forsyth liderliğindeki 7. kolordu onları beklemektedir. Askerler kızılderililerden silahlarını teslim etmesini isterler ve bunun ardından iki taraf arasında çok kanlı ve büyük bir çatışma patlak verir.
    [ 21.00 / CNBC-e ]

    Yasemin bebeğini kucağına alıyor, Zeynep ve Nilgün ise karar alıyor
    Melda Bekcan ve Ali Başar'ın başrol oynadığı Mavi Rüya'da Yasemin, duyduğu ezan sesinin peşinden yeni hayatına doğru yola çıkar. Dondurucu soğukta karnında bebeğiyle kaçışa başlayan Yasemin, Dr. Ateş'in oyununa son vermekte kararlıdır. Onun kaçtığını fark eden Ateş ve adamları takibe başlar. Bu strese dayanamayan genç kadın doğumu gerçekleştirir. Diğer yandan gazeteci Nilgün, emniyete çağrılır ve karakolda uzun zamandır aradığı Yasemin'in adres bilgilerine ulaşır. Nilgün Zeynep'le buluşur ve şer şebekesine karşı birlikte mücadele etme kararı alırlar.
    [ 21.10 / SAMANYOLU ]

    Bir özlemin öyküsü: Yüksek yüksek tepelere ev kurmasınlar
    Memleket Hikayeleri' nde bu hafta kına gecelerinin vazgeçilmez türküsü, Yüksek Yüksek Tepelere Ev Kurmasınlar'ın hikayesi ekrana geliyor. Fatma Kocacık, Emre Aksoy ve Aydan Kalınağa'nın başrol oynadığı filmde, Ali askerlik arkadaşı Rıza'nın düğünü için gittiği köyde Zeynep'e ilk bakışta vurulur. Ancak kızlarını gurbet ellere göndermekten çekinen aile, Ali'nin köye okul yaptırma sözü vermesi üzerine teklifi kabul eder. Köye okul yaptırılması için fedakarlık ederek ağlaya ağlaya gelin giden Zeynep, ailesine özlem duymaktan ince hastalığa tutulacaktır.
    [ 20.00 / KANAL 7 ]
    11 Eylül 2005
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED