AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
T E L E V İ Z Y O N
Niye baştan söylemediniz

6. His filmine benzer şok finaliyle seyircide yeniden izleme ihtiyacı oluşturan Diğerleri, Amenabar'ın bütün işleri gibi çok iyi. Eski usûl, etkili bir gerilim olan filmin başarısında Kidman'ın da rolü büyük.

İspanyol yönetmen Alejandro Amenabar'ın çektiği The Others (Diğerleri) adlı 2001 yapımı gerilim filmi Kanal 7 ekranlarına geliyor. 1997'de kendi yazıp yönettiği Open Your Eyes'ın tüm dünyada büyük ilgi görmesinden ve son derece iyi eleştiriler almasından sonra yeni fimi merakla beklenen yönetmenler arasına giren Amenabar, yine kendi yazdığı senaryonun yanısıra Diğerleri'nde de (The Others) diğer filmlerinde olduğu gibi müziklere de imza atmış. Filmde, belki de To Die For'dan sonra en iyi performansını veren Kidman'ın etrafında karakter oyuncularından kurulu olan etkili bir yardımcı oyuncu kadrosu var. Karanlık, soğuk ve atmosferi çok yoğun bir film olan The Others'ın ses efektleri, ışık kullanımı, gölgeler, çekimler ve tabii ki büyük bir sürprize sahip olan zekice yazılmış senaryosu takdir edilmesi gereken yönleri. Kimi eleştirmenlerden ağır ilerliyor gibi eleştiriler almasına karşılık, hemen bütün ayrıntıların büyük özenle kullanıldığı Diğerleri (The Others), korku filmlerinin giderek sıradanlaştığı bu zamanlarda eski usül ve etkili bir gerilim filmi. Nicole Kidman'ın, En İyi Kadın Oyuncu dalında Altın Küre'ye aday olduğu filmde, yönetmen Alejandro Amenabar da, Kidman'ın baktığı ölülerin albümünde yatakta yan yana uzanan iki kişiden sağ taraftaki olarak gözüküyor. Diğerleri, 17 milyon dolara malolmuştu.

Evde yabancılar var

Filmin konusu şöyle: 2. Dünya Savaşı'nın son günlerinde, tenha Jersey Adası'nda bir genç kadın kocasının cepheden dönüşünü beklemektedir. Grace iki çocuğunu Viktorya tarzı büyük ve güzel evinde büyütmekte ve sadece orada güvende olabileceklerine inanmaktadır. Fakat artık güvende değildirler. Açıklanamaz şekilde ortadan kaybolan hizmetçilerinin yerine gelen üçlüyle beraber şaşırtıcı olaylar başlar. Grace'in kızı, evin her odasını gezen belirsiz varlıklar gördüğünü ve onlarla konuştuğunu iddia etmektedir. Başlangıçta Grace, kızın sözlerine inanmamakta dirense de, çok geçmeden bu davetsiz misafirlerin varlığını kendisi de hissedecektir. Grace, onların kim olduğunu ve ailesinden ne istediklerini öğrenebilmek için herşeyden vazgeçmeli ve doğaüstü inançların ortasında kendi cevaplarını bulmalıdır.

Diğerleri

Orijinal Adı: The Others Yön: Alejandro Amenabar Senaryo: Alejandro Amenabar Görüntü Yön: Javier Aguirresarobe Oyn: Nicole Kidman, Fionnula Flanagan, Alakina Mann, James Bentley, Eric Sykes, Christopher Eccleston Müzik: Alejandro Amenabar Yapım: 2001 Süre: 101 Dk. Türü: Gerilim
KANAL 7 / 23.45


FİLMLERDEN SEÇMELER

En Büyük Korku
CIA görevlisi Jack Ryan, yeni Rus devlet başkanının ılımlı bir lider olduğu kanısındadır. Terörist saldırılar sonucu ABD ile Rusya arasındaki ilişkiler gerginleşirken, CIA başkanı Bill Cabot, Ryan'ı kaybolan Rus nükleer fizikçiler hakkında bilgi toplaması için Moskova'ya gönderir. Ryan, teröristlerin bir Neo-Nazi örgütü tarafından kiralandığını öğrenir.
Orj. Adı: The Sum Of All Our Fears Yön: Phil Alden Robinson Oyn: Ben Affleck, Morgan Freeman, B. Moynahan
TRT 1 / 20.00

Kumpas
Deniz subayı Dunn, askeri mahkemede yargılanmaktadır. Albay Grant Casey tarafından kumanda edilen Black Sheep adlı gizli bir birimde görev almak üzere seçilen Dunn, yattığı askeri hapishaneden kaçırılır. Gizli birimin başındaki Albay Casey ise, yolsuzluk yapan sanayici Donald ile yapılacak mücadelede yardım etmesi şartıyla Dunn'a özgürlük teklif eder.
Yön: David Hogan Oyn: Kenen Ivory Wayans, Robert Kotecki
SAMANYOLU / 21.30

Yüzde Yedi Çözüm
Oyuncu kadrosuyla dikkat çeken film, yazar Nicolas Mayer'in kendi romanından senaryolaştırdığı bir yapım. Holmes'un sağlığından endişe eden sadık dostu Dr. Watson, onu ünlü Viyanalı doktor Sigmund Freud ile görüşmesi için ikna eder. Tedavi sürecinde ezeli düşmanı Moriarty ile ilgili gerçekleri keşfeden Holmes karmaşık bir komployu da çözer.
Orj. Adı: Seven Per Cent Solution Yön: Herbert Ross Oyn: Alan Arkin, Vanessa Redgrave, Robert Duvall (1976)
Cnbc-e / 22.00

Kopya Cinayetler
Bir adam, geçmişteki 'ünlü' seri cinayetleri taklit etmektedir. Geçmişte işlenmiş tüyler ürpertici cinayetlerden kopya çeken katil, kayıtlara geçmiş canilerin taktiklerini uygular. San Francisco Polis Departmanı'ndan hırslı bir cinayet masası dedektifi ve seçkin bir suç psikologu bu katilin izini adım adım sürerler. Konunun uzmanı Helen, onun atacağı her adımı bildiği gibi, katil de Helen'in aklından geçenleri okumaktadır.
Orj. Adı: Copycat Yön: Jon Amiel Oyn: Sigourney Weaver, Holly Hunter, Harry Connick, Dermot Mulroney TGRT / 22.15

Volkan
Mick Roark, Los Angeles Doğal Afetler bürosunun başında bulunmaktadır. L.A.'ta bilinmeyen bir yanardağ birden faaliyete geçer. Şehir aniden korkunç bir felaketle karşı karşıya kalır. Volkandan çıkan lavlar şehri kaplamakta, önüne çıkan herşeyi yakarak ilerlemektedir ve Mike bunu durdurmak zorundadır.
Orijinal Adı: Volcano Yön: Mick Jackson Oyn: Tommy Lee Jones, Anne Heche, Goby Hoffmann (1997)
KANAL D / 23.45

TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 639 08 85 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

 
Yeni bir mahalle dizisi
Cem Davran ve Ebru Akel'in rol aldığı, ilk bölümü ile ekrana gelecek dizilerden biri de İlk Göz Ağrısı. Faruk Teber'in yönettiği ve müzikleri Nilüfer imzasını taşıyan dizinin konusu şöyle; Zarife, ilk göz ağrısı Aşkın'ın hiçbir şey söylemeden ortadan kaybolmasının ardından kendisini kardeşlerine adar. Altılıdan yüklü miktarda para kazanan Aşkın dünya turuna çıkmıştır. Zarife'nin acıları kabuk bağladığı bir sırada Aşkın beş parasız bir şekilde mahallesine döner.
[21.45/ATV]

Yabancı Damat başlıyor
Nehir Erdoğan ve Özgür Çevik'in rol aldığı Yabancı Damat yeni bölümü ile ekranda. Dizinin konusu şöyle; Aradan 4 yıl geçmiş; Niko başarılı, kendine güvenen bir işadamı olmuştur. Nazlı ise yedi aylık hamiledir. Bu arada aşklarının başladığı yere, Simi'ye tatile gitme planları yaparlar. Eftalya inadından vazgeçmemiş, hâlâ Nazlı ile Niko'nun mutluluklarını bozmaya çalışmaktadır. Casusları sayesinde de onların her yaptıklarından haberdardır.
[20.00/KANAL D]

Nedim, Tahir Hoca'yı ölümden kurtarıyor
Kenan Bal ve Suavi Eren'in rol aldığı Şubat Soğuğu bu akşam yeni bölümü ile ekrana geliyor. Dizinin konusu ise şöyle; Nedim'in son hamlesi sayesinde, Tahir Mutlu'nun konferans verdiği salona yerleştirilen bombalar patlamamış, sadece iç kısımda, tesiri küçük çapta bir bomba patlamıştır. Nedim ve Suzan, yaralı halde başlarına gelecek akıbeti beklerlerken, Suzan'ın adamlarından biri onları bulur, Nedim'e dokunmaz, Suzan'ı ise zar zor hastaneye yetiştirmeyi başarır.
[ 20.00 / SAMANYOLU ]

TRT ekranında bir 'Katre' alevdir bu program
Bengi Bağlama Grubu'nun kurucu üyesi Okan M. Öztürk'ün sunduğu Katre programının omurgasını, Türk Halk Müziği ağırlıklı geleneksel müzikler oluşturuyor. Değişik türde müzik yapan sanatçıların da diğer konuklarla bir araya getirildiği programın her bölümünde, bir ya da iki enstrümantal ezgiye yer veriliyor. Program konukları, bozlak yöresi ve elle çalma tekniğinin önemli ismi Erol Parlak, Erol Parlak Bağlama Grubu ile öğretmen/icracı kaval sanatçısı Cihan Yurtçu.
[ 23.35 / TRT 2 ]

Birbirinden habersiz iki kardeşin hikayesi
Bu akşam ilk bölümü ile ekrana gelecek olan One Tree Hill , birbirinden habersiz ve birbirine zıt iki kardeşin hayatını anlatıyor. Nathan'ın babası Dan ve Lucas'ın annesi Karen, lise yıllarında âşıklardır. Karen'ın Lucas'a hamile kalması üzerine Dan kariyerini seçip onları terkeder. Ancak yıllar sonra yeni eşi ve oğlu Nathan'la birlikte geri döner. Dan ve Lucas aynı basketbol takımında oynamaya başlayınca işler karışır.
[ 18.45 / CNBC- e ]
16 Eylül 2005
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Sağlık | Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED