|

Ayten Alpman'a son görev

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden sanatçı Ayten Alpman, son yolculuğuna uğurlandı.

İha
00:00 - 22/04/2012 Pazar
Güncelleme: 18:59 - 22/04/2012 Pazar
Yeni Şafak
Ayten Alpman'a son görev
Ayten Alpman'a son görev

Salı günü tedavi gördüğü özel bir hastanede 82 yaşında hayatını kaybeden sanatçı Ayten Alpman, Şişli Teşvikiye Camii'nde ikindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazı ardından toprağa verildi.

Cenaze töreninde çocukları Ayşe Gencer, İlhan Gencer eski eşi İlham Gencer taziyeleri kabul etti. Alpman'ı cenaze törenine; aralarında Sezen Cumhur Önal, Göksel Arısoy'un da bulunduğu sanatçılar, Halkla İlişkiler Uzmanı Betül Mardin, CHP Eski Milletvekili Mehmet Sevigen, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve çok sayıda seveni katıldı.

Eski eşi İlham Gencer, "Türk milletinin başı sağ olsun. Hakikaten ülkemizin değerli bir müzisyeninin kaybetmenin üzüntüsü içindeyim. Kendisinin hem hocası hem de eski kocasıyım. Eski öğrencimdi; çok emek verdi. Eski eşim olduğu için. Allah bana nasip etti. İki tane de evlat verdi bize. İlhan ve Ayşe. Allah onlara da uzun ömür versin. Kutlu Doğum Haftası nedeniyle de Peygamber Efendimizin şefaatine maruz kalmıştır. Herkesten dua etmesini istiyorum; alkış istemiyoruz" dedi.

Cenaze töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mehmet Sevigen, "Bizim için çok önemli biriydi. Duruşu ve demokrat kişiliği ile kendisini siyaset ile insanlara hizmet etmesini istedik. İşlerinin yoğunluğu nedeniyle kabul etmemişti. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.

Cenazeye katılan Halkla İlişkiler Uzmanı Batül Mardin, "Tanıdığımda Ayten 14 yaşındaydı. Kendisi ile komşu idik. Kendisi kardeşim ile çalışmıştı. Çok iyi bir insandı" şeklinde konuştu.

Alpman'ın bir devir gençliğine popüler müziği sevdiren bir sanatçı olduğunu söyleyen Sezen Cumhur Önal, "Çok değerliydi. Bizim zamanımızda sahneye çıkırken şarkı söylerken dekolteye gerek yoktu iyi santaçı olmak yeterliydi. Alpman kendisi iyi bir sanatçı idi. Onun gibi değerli bir sanatçının benim eserlerimi seslendirmesi bana gurur veriyordu" ifadelerini kullandı.

12 yıl önce
default-profile-img