|

Bilal Ercan sahnede öldü

Kalp rahatsızlığı yaşayan Bilal Ercan ertesi gün yakınlarının sahneye çıkmaması uyarılarına aldırış etmedi ve sahneye çıktı. Bilal Ercan Sahneye çıktıktan sonra fenalaşarak yere yığıldığı belirtildi. Bilal Ercan hakkında bilgi haberimizin detayında...

Yeni Şafak
08:00 - 18/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 13:23 - 18/12/2014 Perşembe
Diğer
Bilal Ercan Kimdir?
Bilal Ercan
, (d. 1962, Kulu, Konya ; ö. 17 Aralık 2014), Türk halk müziği ve bağlama sanatçısı .

Sanatçı 1962'de Konya, Kulu'da doğdu. İlkokul yıllarında mandolin çalarak başladığı müziği ilerleyen yıllarda bağlamayla devam eden bu çalışmalar 1987 yılından sonra yorumcu olarak devam etti. Sanatçı Hacettepe Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak görev yapmış aynı okulun büyükler ve küçükler halk dansları toplulukların müzik direktörlüğünüde üstlenmiştir.



Halk dansları ve halk müziği ile ilgili yurtdışında birçok festival ve etkinliklere katılan sanatçı birçok birincilikler ve ödüller almıştır. Beste türkülerin öncülerinden olan
Bilal Ercan
'ın birçok bestesi usta yorumcular tarafından seslendirilmiştir.

MESAM ve TRT repertuarına kayıtlı 200 civarında bestesi bulunan sanatçı birçok kurumun müzik ve sanat danışmanlığını yapmaktadır. Halk Müziği ve Aşiretler isimli kapsamlı araştırmalar yapan Bilal Ercan Cumhuriyet Oratoryosunun 'da bestecisidir.


Halk müziği camiasında Türkübeyi yakıştırmasını yapılan sanatçı 17 Aralık 2014'te Kobani için verilen yardım konserinde geçirdiğikalp krizi sonucu 52 yaşında yaşamını yitirmiştir."Bilal Ercan sahnede fenalaşıp öldü". Sabah. 18 Aralık 2014. Erişim tarihi: 18 Aralık 2014.

#bilal ercan
#bilal ercan öldü
#MESAM
9 yıl önce