|

Birdman Oscar’a kondu

Sinema dünyasının en prestijli film ödüllerinden biri kabul edilen Oscar sahiplerini buldu. Geceye damgasını vuran “Birdman” En İyi Film dahil dört dalda ödül aldı. Yılın En İyi Erkek Oyuncusu ödülünü Eddie Redmayne alırken, En İyi Kadın Oyuncu ödülüne ise Julianne Moore layık görüldü.

Yeni Şafak
04:00 - 24/02/2015 الثلاثاء
Güncelleme: 21:58 - 23/02/2015 الإثنين
Diğer
Dünyanın en prestijli sinema ödülleri olarak gösterilen ve bu yıl 87’ncisi düzenlenen Akademi Ödülleri dağıtıldı. ABD’nin Los Angeles kentindeki Dolby Tiyatrosu’nda düzenlenen ve milyonlarca kişinin takip ettiği Oscar ödül töreninin sunuculuğunu Neil Patrick Harris yaptı.

GÖÇMENLERE ADADI

Gecede, Yılın En İyi Film ödülünü "Birdman" alırken, En İyi Yönetmen ödülünü ise aynı filmin yönetmeni olan Alejandro González Iñárritu kazandı. Meksikalı yönetmen, ödülünü ABD’de yaşayan Meksikalı göçmenlere adadı. Yılın En İyi Erkek Oyuncusu ödülünü "Herşeyin teorisi" filmindeki rolüyle Eddie Redmayne alırken, En İyi Kadın Oyuncu heykelini ise Still Alice filmindeki oyunuyla Julianne Moore kucakladı. 

AMERİCAN SNİPER ELİ BOŞ DÖNDÜ

Sinema dünyasının ünlülerini bir araya getiren ödül töreninde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu heykelciği Whiplash’taki oyunuyla J.K. Simmons’a gitti. En İyi Animasyon Film Ödülü ise Big Hero 6’in oldu. En İyi Uyarlama Senaryo ödülünü The Imitation Game, En İyi Özgün Senaryo ise Birdman filminin oldu. Kullandığı dil nedeniyle Müslümanlara karşı ayrımcılık yaptığı eleştirilerine neden olan American Sniper filmi ödül töreninden eli boş döndü.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

En İyi Belgesel'in Citizenfour olduğuna karar verirken, En İyi Kurgu Heykelciğini Whiplash, En İyi Orijinal Şarkı ödülünü ise Selma filminin müziği Glory kazandı. 

Sahura kalktım oruç tuttum

12 yılda çekilen ‘Boyhood’daki rolüyle Oscar’da en iyi yardımcı kadın oyuncu Oscar’ını kazanan Patricia Arquette açıklamalarıyla dikkat çekti: “Babam sonradan Müslüman olmuştu, yani küçükken sahura da kalktım, oruç da tuttum. Yahudi annem Budizm’i de benimsemişti ama bizi Katolik okuluna gönderdiler. Kısaca her türlü din ve kültürün kucaklandığı bir ortamdaydık.” 

#Oscar ödül töreni
#Birdman
#Alejandro González
٪d سنوات قبل