|

Depremi 5 gün önceden bildi

NASA’da çalışan Fransız asıllı Türk bilim adamı Ronald Karel, 17 Ocak’ta Eskişehir’de meydana gelen 4.3'lük depremi 5 gün önceden bulutları inceleyerek tespit etti.

Yeni Şafak
04:00 - 20/01/2015 Salı
Güncelleme: 21:14 - 19/01/2015 Pazartesi
Diğer
Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nde (NASA) kurulan GeoCosmo Bilim ve Araştırma Merkezi’ne yönetici olarak kabul edilen ve ‘İyonize Bulutlar’ konusundaki çalışmasıyla tanınan Fransız asıllı Türk bilim adamı Ronald Karel, Eskişehir, Karaçobanpınarı’nda geçen 17 Ocak’ta saat 02.42’de meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki depremi 5 gün önceden bulutları inceleyerek tespit etti. 

7 GÜN İÇİNDE OLACAK

GeoCosmo Bilim ve Araştırma Merkezi yöneticisi Ronald Karel, geçen 12 Ocak’ta NASA Genel Merkezi’ne yarım saat arayla gönderdiği uydu fotoğraflarıyla 7 gün içerisinde Türkiye’de İç Ege-Doğu Marmara Bölgesi’nde 5.0 büyüklüğünde deprem beklediğini bildirdi. Karel’in gönderdiği ve üzerinde iki kırmızı çizgiyle işaretlenmiş kısımda bulutların hareket etmediğine dikkat çekti. Karel, depremin de burada kırmızı bir yıldız ile işaretlenen iri bulut kümesinin yaşandığı kuzey kesiminin tam ortasında meydana geleceğini işaret etti. 

BULUTLAR YİNE YANILTMADI

Karel’in bu saptamalarından 5 gün sonra Eskişehir’in Karaçobanpınarı Mahallesi’nde, saat 02.42’de, 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bulutların yine kendisini yanıltmadığını belirten Karel, önceden tespit ettiği depremin kuvvetinin düşük olmasının kendisini şaşırttığını, ancak öte yandan da mal ve can kaybının olmamasının mutluluk verici olduğunu kaydetti. 
#NASA
#Ronald Karel
#deprem
9 yıl önce