|

Dualar şifa için

Malezya''da madde bağımlıları camide tedavi ediliyor. Kendi geliştirdiği yöntemi uygulayan Dr. Rusdi AbdRashid, ''manevi güçlendirme'' tekniğiyle birçok kişiyi uyuşturucudan kurtarmış.

Kübra Sönmezışık
00:00 - 1/10/2014 Çarşamba
Güncelleme: 22:57 - 30/09/2014 Salı
Yeni Şafak
Dualar şifa için
Dualar şifa için

Madde bağımlılığı bir çok ülkenin kanayan yarası olmaya devam ediyor. Özellikle gençler arasında artan madde bağımlılığını ortadan kaldırmak için hükümetler seferber oluyor. Malezyalı bilim adamı Dr. Rusdi AbdRashid de geliştirdiği yöntemle, ülkesindeki madde bağımlısı gençleri camide tedavi ediyor.

1 MİLYON BAĞIMLI VAR

Bugüne kadar çok sayıda bağımlıyı uyuşturucunun pençesinden kurtaran AbdRashid, ''Camilerde uygulanan uyuşturucu tedavisinde, sağlık merkezlerindekinden daha iyi sonuç alınıyor'' dedi.

Malezya''da 28 milyon nüfusun 1 milyonunun madde bağımlısı olduğunu anlatan AbdRashid, camilerde uygulanan manevi güçlendirme tedavisiyle hastalarda gözle görülür iyileşme kaydedildiğini söyledi.

İMAMLAR YARDIM EDİYOR

Tedaviyi camilerde uygulamak için imamlardan izin aldıklarını anlatan AbdRashid, şunları söyledi: ''Bağımlıları camilere davet ediyoruz. Terapilerde bize müezzin ve imamlar da destek veriyor'' dedi. Camiyi klinik olarak kullandıklarını ifade eden AbdRashid, hastalara namaz kıldırıp dua ettirdiklerini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü onayladı

AbdRashid ''Yüzde 70 bağımlı tedaviye olumlu cevap verdi. Manevi güçlendirme tedavisi kliniklere göre daha iyi sonuç veriyor'' diye konuştu. AbdRashid, Dünya Sağlık Örgütü''nün bağımlılarının camilerde tedavi edilmesine destek verdiğini de sözlerine ekledi.


10 yıl önce