|

Görevine sımsıkı bağlı

Vietnam'da titizliğiyle nam salmış bir trafik polisi, 39 yolcu taşıyan bir otobüsün şoföründen gerekli trafik evraklarını istedi ama şoför, kendisini neyin beklediğini bilmeden red cevabı verdi. Ondan sonra yaşananlar ülkede günün eğlence konusu oldu...

Dış Haberler
00:00 - 14/04/2012 Cumartesi
Güncelleme: 02:41 - 14/04/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Görevine  sımsıkı  bağlı
Görevine sımsıkı bağlı
EŞSiZ BiR KARARLILIK

Trafik polislerinin yeri geldiğinde ne kadar "acımasız" olduğunu çoğu sürücü bilir ancak onların bir de inatçıları vardır ki bu konuda Guinness Rekorlar Kitabı'na rahatlıkla girebilecek olanı şu an Vietnam'da görev yapıyor. Nguyen Manh Phan isimli titiz polis dün, 39 yolcuyu taşıyan bir otobüsün şoföründen gerekli trafik belgelerini istedi. Ama daha önce trafik sabıkası bulunan şoför, hayatının bir yanlışını daha yaparak bu isteği geri çevirdi.


DEVLET MEMURUNA KARŞI GELDiN

Şoför otobüsün önünde duran memur Manh Phan'a aldırmadan otobüsü hareket ettirdi. Ama azimli polis memuru derhal otobüsün sileceklerine tutunarak cama adeta yapıştı. O andan sonra ne şoför durabildi ne de polis inebildi. Yoldan geçen araçların şaşkın bakışları arasında birlikte tam iki kilometre yol katettiler. Sonunda durdurulan şoförün, daha önce bir yayaya çarpmaktan sabıkasının olduğu ortaya çıktı ve 'devlet memuruna mukavemetten' gözaltına alındı.



12 yıl önce