|

İlk gençlik filmleri görücüde

Uluslararası Boğaziçi Film Festivali başladı. Çeşitli panel ve etkinliklerle süren festival kapsamında, gençlerin çektiği ilginç kısa filmleri de izlemek mümkün.

Yeni Şafak
04:00 - 19/11/2014 Çarşamba
Güncelleme: 21:06 - 18/11/2014 Salı
Yeni Şafak
AYSEL YAŞA
Bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Boğaziçi Film Festivali, genç kısacıları destekleyen önemli bir festival. Atlas Büyük Salon, Cine Majestik Sinemaları, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi, Tophane-i Amire ve Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek festivali, Uluslarası Boğaziçi Sinema Derneği ve İstanbul Medya Akademisi düzenliyor. Bu yıl film yapmak isteyen 100 kısa filmciye destek vereceğini açıklayan festivalin dolu bir etkinlik ve panel programı var. 

HOLLYWOOD KOÇU İSTANBUL'DA

Brad Pitt, James Franco, Hell Berry gibi ünlü Hollywood oyuncularının koçluğunu yapan Ivana Chubbuckmasterclass dersleriyle ünlü Türk oyuncularıyla ilk kez bir araya gelecek. 180’i aşkın ulusal ve uluslararası filmin gösterileceği fesitvalle Türkiye’de sinemanın 100. yaşı kutlanacak. 

Sinema sektörünün önemli isimlerinden oluşan Büyük Ödül Jürileri arasında; Altın Küre Başkan Yardımcısı Lorenzo Soria, Belçim Bilgin, Oscar’a aday kısa filmi ile Sam French, ödüllü yapımcı yönetmen Yasmine Golchan ve Oscar ödüllü, Oscar’a aday gösterilmiş olan bir çok ismin koçluğunu yapan Ivana Chubbuck’in on film içinden seçeceği 50 bin TL’lik Ahmet Uluçay Büyük Ödülü’nü kazanan film, 28 Kasım 2014 Cuma günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapılacak ödül töreninde açıklanacak. 

POLONYA ONUR KONUĞU

Festivalde aynı zamanda 600. yılı diplomatik ilişkilerimizin çeşitli etkinlikler ile kutlandığı Polonya’dan bir sinema heyeti filmleri ile birlikte gelerek “Onur Konuğu Ülke; Polonya” başlığı adı altında filmleri gösterilecek ve çeşitli programlarda yer alacaklar. Yakın coğrafyamızın filmleri Asya’nın Renkleri, Ana akım sinemanın örnekleri Gişe Filmleri, Bir Portre: Derviş Zaim, yönetmenin bütün filmlerini gösterim programında başlıklarıyla sinemaseverlerle buluşacak. 

100 YÖNETMENE DESTEK

Festivalin genel sanat yönetmeni Kamil Koç, bu çalışmayla her düşünce ve fikirden genç yönetmenlere kapı açtıklarını söylüyor. Maddi sıkıntılar veya imkânlar noktasında zorlanan başarılı genç yönetmenleri destekleyeceklerini söyleyen Koç, sözlerine şöyle devam ediyor: “Biz bu sene 100 kısa filme yapım desteği vereceğiz. Bu çok önemli bir rakam. Biz istiyoruz ki parlak fikirleri olan gençler desteksiz kalmasın.”

PROGRAMDA NE VAR?

Bugün saat 17.00’da Tarık Tufan ve Safa Önal “Gelenekten Geleceğe Sinema” üzerine konuşacaklar. Etkinlik Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde. 

Yarın, senaryo yazımına ilgililer için Amy Fox, “Senaryonun Ana Unsurları”ndan bahsedecek.

21 Kasım’da Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde Pelin Ekinci Kaya, “Sinemada Yapım Süreci”ni anlatacak. 

22 Kasım’da Semir Aslanyürek ve Hayk Kirakosyan, Kamil Koç’un moderatörlüğünde “Türkiye’de Sinema Eğitimi” başlığını açacaklar. 


Programda neler var?

- Bugün saat 17.00’da Tarık Tufan ve Safa Önal “Gelenekten Geleceğe Sinema” üzerine konuşacaklar. Etkinlik Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde. 


- Yarın, senaryo yazımıyla ilgilenenler için Amy Fox, “Senaryonun Ana Unsurları”ndan bahsedecek.


- 21 Kasım’da Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde Pelin Ekinci Kaya, “Sinemada Yapım Süreci”ni anlatacak. 


- 22 Kasım’da Semir Aslanyürek  ve Hayk Kirakosyan,  Kamil Koç’un moderatörlüğünde “Türkiye’de Sinema Eğitimi” başlığını açacaklar. 

#Uluslararası Boğaziçi Film Festivali
#Medya Akademisi
#100 kısa film
9 yıl önce