|

İnternet oscarları belli oldu

Aa
00:00 - 6/05/2008 Salı
Güncelleme: 20:05 - 6/05/2008 Salı
Yeni Şafak
İnternet oscarları belli oldu
İnternet oscarları belli oldu

ABD'de, başkanlık seçimlerinin Demokrat Parti adaylarından Barack Obama'ya video klipleriyle destek veren hip hop yıldızı will.i.a.m ve Fransız film yönetmeni Michel Gondry'nin aralarında bulunduğu internet oscarları, "Webby Awards" ödüllerinin sahipleri belli oldu.

İnternet siteleri, interaktif reklam ve online video sektörü için en önemli ödüller olarak kabul edilen internet Oscarları 12 yıldan bu yana veriliyor.

Hip hop yıldızı will.i.a.m, ABD başkanlık seçiminin iddialı Demokrat Parti adayı Barack Obama'ya destek için hazırladığı ve şubat ayından bu yana 17 milyondan fazla izlenen "Yes We Can" ile "Yılın sanatçısı" ödülünü alırken, Fransız Michel Gondry de, "Sempatik olun, makarayı sarın" adlı filmiyle, kendisini izleyen diğer yönetmenlere esin kaynağı olduğu ve favori filmlerinin sahnelerini internette paylaştığı için özel ödül aldı.

ABD'nin etkin gazetesi New York Times da, internet sitesiyle haber ve görüntü için 8 ödüle, kara mizah dergisi The Onion'ın internet sitesi de 7 ödüle layık görüldü.

Ödülleri aralarında, "Simpsons"ın yaratıcısı Matt Groening, yazar ve editör Arianna Huffington ve sinema yapımcısı Harvey Weinstein'ın da bulunduğu Uluslararası Dijital Sanatlar Akademisi üyelerinden oluşan bir jüri verdi.

İnternet oscarları, 10 Haziran'da, New York'ta düzenlenecek galayla sahiplerini bulacak.


16 yıl önce