|

Kaçan rol büyük olur

Cihan
00:00 - 4/03/2012 Pazar
Güncelleme: 00:59 - 4/03/2012 Pazar
Yeni Şafak
Kaçan rol büyük olur
Kaçan rol büyük olur

Hollywood yıldızlarının kariyerinde, oynamayı reddettikleri ya da fırsatı kaçırdıkları için adeta hayıflandıkları filmler de geniş yer tutuyor.

İnternet Film Veri Tabanı'ndan (IMDB) derlenen bilgilere göre; tüm zamanların en çok gösterime giren filmi kabul edilen Casablanca (1942) için ilk başrol George Raft'a teklif edildi. Raft, senaryoyu beğenmeyince Humphrey Bogart ve Ingrid Bergman, Rick ve Ilsa rolleriyle beyazperdenin en romantik çifti olarak şöhretlerinin doruğuna çıktı. Elia Kazan 8 Oscar kazanan On The Waterfront (1954) filminde Terry Malloy rolü için önce Frank Sinatra'ya söz verdi. Ancak sonra karar değiştirerek Marlon Brando'yla anlaştı. Brando, Terry rolüyle En İyi Oyuncu Oscarı'nı aldı.

MARLON BRANDO'NUN ŞANSI

Paramount Stüdyoları, efsane filim The Godfather'da (1972) Don Vito Corleone rolü için önce İngiliz aktör Laurence Olivier'le anlaştı. Ancak ansızın hastalanınca rol Marlon Brando'ya verildi. Çevrildiği yıl gişe başarısıyla en çok konuşulan film olan The Sound of Music (Neşeli Günler-1965) filminde Maria rolü Doris Day'in kabul etmemesi üzerine Julie Andrews'e verildi. Film, Andrews'e Oscar adaylığı ve dünya çapında ün kazandırdı. Meg Ryan, Pretty Woman'da (1990) Vivian Ward rolünü kabul etmeyince Julia Roberts'a dünya çapında star olmanın yolu açılmış oldu.


12 yıl önce