|

Kar erken düştü

Karadeniz''i etkisi altına alan yağışlı hava birçok kentte taşkınlara neden oldu. Trabzon ve Giresun''da meydana gelen heyelandan dolayı bazı köy yolları kapandı. Zigana dağına ilk kar düşerken, Ordu''da erken karla birlikte yaylacılar yollara düştü.

.
00:00 - 20/10/2014 Pazartesi
Güncelleme: 23:08 - 19/10/2014 Pazar
Yeni Şafak
Kar erken düştü
Kar erken düştü

Ordu''da önceki gece başlayan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle yaylacılar dönmeye başladı. Ordu''nun Kabadüz ilçesine bağlı Çambaşı Yaylası ve Aybastı ilçesine bağlı Perşembe Yaylası''nda yer alan göçerler, binlerce küçük ve büyükbaş hayvanlarıyla dönüş yoluna çıktı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 2 dereceye kadar düştüğü yaylalarda bulunan göçerler, bu yıl erken gelen kar yağışı nedeniyle yayla sezonunu bitirdi. Göçerler, çadırlarını toplayıp memleketlerinin yolunu tuttu. Göçerlerden Kadir Utku, bu yıl karın geçen yıla göre erken yağdığını söyledi.

MAHSUR KALANLARI İTFAİYE KURTARDI

Giresun''daki etkili sağanak sebebiyle Doğankent ilçesinde bazı ev ve iş yerlerini su bastı, 4 ilçede ise toprak kayması sebebiyle köy yolları ulaşıma kapandı. Su baskını yaşanan evlerde vatandaşlar itfaiye yardımıyla tahliye edildi.

ZİGANA'YA İLK KAR

Trabzon''da da tesirli olan sağanak ve dolu, Şalpazarı ilçesinde hasara neden oldu. Kentte dün gece saatlerinde başlayan yağış sebebiyle su akıntıları oluştu. Zigana Dağı''na ise mevsimin ilk karı yağdı. Ovit Dağı''nda da kar kalınlığı yaklaşık 40 santimetreye ulaştı.


10 yıl önce