|

Kılıçdaroğlu'na 50 bin liralık dava açtı

Hülya Avşar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "Sarayında otursun, yan tarafına Hülya Avşar'ı da alabilir" sözleri nedeniyle 50 bin liralık tazminat davası açtı.

Yeni Şafak
16:34 - 14/12/2014 Pazar
Güncelleme: 14:44 - 14/12/2014 Pazar
Diğer

Hülya Avşar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na geçen hafta Cumhurbaşkanlığı Sarayı için kullandığı ifadelerle kişilik haklarını zedelediği ve toplumsal onurunu aşağıladığı gerekçesiyle 50 bin liralık tazminat davası açtı.


Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde Ankara'da gazetecilerle gündemi değerlendirmişti. Erdoğan'ın kendisine yönelik sözlerinden haberdar olup olmadığı sorulan Kılıçdaroğlu konuşmasında "Herhalde gündemde kalmak için benimle tartışmak istiyor. Meraklanmasın ben onunla tartışmayacağım. Çünkü benimle tartışması ona itibar kazandırmaz. Ona itibar kazandıracak olan saraydır. Sarayında otursun. Ona yine itibar kazandıracak olan Rıza Sarraf'tır. Onu da yanına alsın, genel sekreter yapsın. Yan tarafına Hülya Avşar'ı da alabilir" ifadelerini kullanmıştı. 


AVŞAR DAVACI OLDU 

Bu sözlerden rahatsız olan Hülya Avşar avukatları Kerem Hasbakkal ve Eda Ergin aracılığıyla Kılıçdaroğlu'na dava açtı. Kılıçdaroğlu'ndan 50 bin lira manevi tazminattalep etti. Dilekçede, özetle "Avşar, dünyaya mal olmuş, ülkemizin önde gelen ve sayılı sanatçılarındandır. Kamuoyu önünde ölçüsüz ve ağır biçimde aşağılandı. Sanatçı, siyasi ve hayat görüşünü saklamıyor. 30 yılı aşkın sanat hayatı boyunca yaptığı tüm işlerde sevilen sayılan bir sanatçı olması sebebiyle, Avşar'ın bu denli ağır, çirkin ve gerçeğe aykırı bir ithamla yaptığı mesleğe, karakterine ve güvenirliğine hakaret edilmiş, kişilik haklarına saldırılmıştır" dendi.

#kemal kılıçdaroğlu
#tazminat davası
#hülya avşar
#cumhurbaşkanlığı sarayı
9 yıl önce