|

Kızım kaybolduğu andan beri Kur’an okudum

Özgecan Aslan'a yaşatılan vahşetin ardından ortaya çıkan ayrıntılar yürekleri dağlıyor. Kızının üniversite taksitlerini ödeyebilmek için işe giren acılı anne, "Kızım kaybolduğu andan beri Kur’an okudum. Acırlar, belki bırakırlar diye" cümleleri ile o gün yaşadıklarını anlattı. Özgecan'ın üzerinde neden telefon olmadığı ise tartışılmıştı. Babasının telefonu bozuk olan Özgecan'a ancak bir ay sonra yeni bir telefon alabileceği sözünü verdiği öğrenildi.

15:23 - 20/02/2015 Cuma
Güncelleme: 16:06 - 20/02/2015 Cuma
Diğer

Türkiye günlerdir genç üniversite öğrencisi Özgecan'ın, bindiği münibüsün şöförü tarafından vahşice katledişini konuşuyor. Özgecan'ın katlinin üzerinden günler geçtikçe olayın ayrıntıları da gün yüzüne çıkıyor. Kadın ve Demokrasi Derneği'nin Yönetim Kurulu Üyeleri olarak Özgecan'ın ailesine taziye ziyaretine giden Sümeyye Erdoğan ve Esra Albayrak'ın ziyareti sırasında acılı aile adaletle ilgili temennilerini dile getirirken aile dostları da ilginç bilgiler verdi.


"Kaybolduğu andan beri Kur'an okudum"


Ziyaret sırasında KADEM ekibine eşlik eden Cahide Hayrunnisa Çiçek, Özgecan'ın ailesi ve aile dostlarıyla olayın bilinmeyen ayrıntılarını konuştu. TimeTürk'te yayınlanan köşesinde ayrıntıları aktarak Çiçek, anne Songül Aslan'ın, "Kızım kaybolduğu andan beri Kur’an okudum. Acırlar, belki bırakırlar diye. Meğer ona çoktan kıymışlar" diyerek acısını dile getirdiğini belirtti.

Annesi okul taksitleri için işe girmiş


Ailenin yakın dostu Hediye Hanım ise acı bir gerçeği dile getirdi. Özgecan'ın babasının emekli olduğuna dikkat çeken Hediye hanım, emekli maaşı ile üç çocuk okutmaya çalışan Mehmet Aslan'ın, Özgecan özel bir üniversitede yüzde 50 burslu bir bölüm kazanınca durumu olmadığı halde kızını kıramadığını ve kaydını yaptırdıklarını belirtti. Kızının okul taksitlerini ödemek için ise anne Songül Aslan bir kargo firmasında işe girmiş.

Ulaşamadılar çünkü telefonu bozuktu


Hediye hanımın ziyaret sırasında belirttiği can yakan bir diğer ayrıntı ise Özgecan'ın telefonunun bozuk olması. Olaydan bir hafta önce Özgecan'ın telefonu bozulmuş ancak maddi durumları el vermediği için baba Mehmet Aslan kızına ancak bir ay sonra yeni bir telefon alabileceğini söylemiş. Olay günü yanında telefon olmayan Özgecan, bir arkadaşıyla birlikte okuldan çıktıktan sonra arkadaşının telefonundan annesine mesaj atmış. Ve arkasından o minibüse binmiş.

Sadece Özgecan'ı almak için durmuş


Ailenin yakınları, minibüsün aslında servis saatinde olmadığını ve boş olduğunu, sadece Özgecan'ı almak için durduğunu iddia ederken caninin izlediği televizyon dizisinden etkilenip böyle bir vahşeti yaptığını düşündüklerini söylediler.
#Özgecan Aslan
#Mehmet Aslan
#KADEM
9 yıl önce