|

Mekke'nin Fethi'nin Hicri 1379. yıldönümü

İha
00:00 - 1/01/2010 Cuma
Güncelleme: 11:49 - 1/01/2010 Cuma
Yeni Şafak
Mekke'nin Fethi'nin Hicri 1379. yıldönümü
Mekke'nin Fethi'nin Hicri 1379. yıldönümü

Mekke'nin Fethi'nin Hicri 1379. yıldönümü Erzurum Anadolu Gençlik Derneği'nin düzenlendiği programla kutlandı.

Palandöken ilçesindeki Kültür Merkezi Salonu'nda gerçekleştirilen programda izleyiciler gecenin geç vakitlerine kadar duygusal yoğunluk ve gözyaşının bol olduğu bir programa şahit oldular.

Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Faik Çalık, programın açılış bölümünde yaptığı konuşmada gecelerinin yılbaşı programlarına alternatif olmadığını zira İslam aleminde gerçek gündemi Mekke'nin Fethi olduğunu belirtti.

Programa katılan Saadet Partisi (SP) Erzurum İl Başkanı Teoman Kümbet ise Filistin'de İsrail terör devletinin katliamlarına değinerek bütün dünyanın ve İslam aleminin tepkisizliğine dikkat çekti. Kümbet, "İsrail'i partim ve camiam adına lanetliyorum" dedi.

Programda daha sonra 'Mekke'nin Fethi' konulu bir sinevizyon sunumu yapıldı.

Mekke'nin Fethi'nin 1379. yıldönümü etkinliğinde daha sonra Ekrem Öztürk, tarafından, 'Mekke'nin fethi ve İslam aleminin son durumu' konulu bir konferans verildi. Öztürk, Fetih ruhunun yeniden yakalanmadan dünyanın bu karanlık günleri atlatamayacağını gerçek fetihlerin ancak İslam'ı gerçekten özümsemiş genç nesillerin eseri olacağını belirtti. Programda mehteran ekibinin ve semazen gösterisi büyük beğeni topladı.

Gecenin son bölümünde ilahiler ve muhteşem Kur'an-ı Kerim tilaveti izleyicileri mest etti.

14 yıl önce