|

Somali'nin su umudu Türkiye'nin gururu oldu

Somali'de yaşanan kıtlık sonrası kalıcı projeler için çalışma başlatan Türk yardım kuruluşları, başkent Mogadişu'da bugüne kadar yaklaşık bin 500 su kuyusu açtı.

Aa
00:00 - 4/10/2012 Perşembe
Güncelleme: 00:14 - 5/10/2012 Cuma
Yeni Şafak
Somali'nin su umudu Türkiye'nin gururu oldu
Somali'nin su umudu Türkiye'nin gururu oldu

Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Devlet Su İşleri'nin (DSİ) yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşunun ortaklaşa yaptığı çalışmalarla, Türkiye'den getirilen sondaj makineleri ve ekipmanlarla ilk olarak başkent Mogadişu'ya göç edenlerin barındığı çadır kentler civarında su kuyuları açılıyor.

Yetkililer, yeni açılan ve onarılan yaklaşık bin 500 su kuyusu sayesinde yaklaşık bir milyon kişinin sağlıklı suya kavuştuğunu, böylelikle su kaynaklı hastalıkların azaldığını belirtti.

Fecr Bölgesi'ndeki çadır kentte yaşamını sürdüren Muhammed Ebubekir Kutup, açlık ve kuraklık nedeniyle bulundukları yerden göç etmek zorunda kaldıklarını anlatarak, ''Bize burada ilk sahip çıkan Türkiye oldu. Açtıkları su kuyuları sayesinde binlerce insan temiz suya ve ihtiyaç duyduğu gıdalara kavuştu. Her zaman yanımızda olan Türk halkına çok minnettarız'' ifadelerini kullandı.

12 yıl önce