|

Türkiye Diyanet Vakfı manevi kampüs yapıyor

Bugüne kadar binlerce caminin yapımına imza atan Diyanet Vakfı, sadece ibadethane yapmıyor. Özellikle yurtdışındaki camiler, eğitim-öğretim imkanlarıyla adeta manevi bir kampüs hizmeti veriyor.

.
00:00 - 16/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 23:53 - 15/10/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Türkiye Diyanet Vakfı manevi kampüs yapıyor
Türkiye Diyanet Vakfı manevi kampüs yapıyor

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), kurulduğu 1975 yılında Kocatepe Camisi tuğlalarına attığı ilk harcın ardından bugüne kadar ülkemizde 3 bin 421, 25 ülkede de yaklaşık 50 caminin yapımına öncülük etti. TDV Genel Müdür Yardımcısı Yasin Uğraş, vatandaşların cami ve mescit yapımındaki yardımlarının ezan sesinin Türkiye ve dünyada duyulmasına önemli katkılar sağladığına dikkati çekti.

OSMANLI VE SELÇUKLU MİMARİSİ

Vakfın, halen ABD, Kazakistan, Kırgızistan, Filipinler, Rusya, Belarus, Haiti, Somali ve KKTC''de cami inşaatlarına devam ettiğini belirten Uğraş, İngiltere, Macaristan, Kosova, Kazakistan, Filipinler, Kırım ve Arnavutluk''ta cami inşaatları için proje ve yer tahsisi işlemlerinin de sürdüğünü aktardı. Uğraş, sadece Kırgızistan Bişkek Camisi ve Külliyesi''nde kapalı alanda 6 bin, açık alanlar da dahil edildiğinde 16 bin kişinin ibadet edebileceği, ilim irfan öğrenebileceği adeta manevi bir kampüs inşa ettiklerini anlattı. Uğraş, cami yapımında Osmanlı ve Selçuklu mimarilerinin ön plana çıktığını kaydetti.

10 yıl önce