|

Yaşam köprüsü

Irak''ta evlerini terk etmek zorunda kalan Yezidileri bir köprü hayata bağladı. İçinde çocukların da olduğu bir grup Yezidi, köprüyü 45 derece sıcaktan korunmak için sığınak olarak kullanıyor.

.
00:00 - 30/08/2014 Cumartesi
Güncelleme: 23:09 - 29/08/2014 Cuma
Yeni Şafak
Yaşam köprüsü
Yaşam köprüsü
ARAÇ TRAFİĞİ UYUMAYA ENGEL

Irak''ta silahlı grupların Sincar''ı ele geçirmesinin ardından evlerini terketmek zorunda kalan Yezidilerin, barınma çilesi devam ediyor. Duhok''un girişindeki Etite Köprüsü''nün altında çoluk, çocuk, kadın, erkek 20 Yezidi, hayata tutunmaya çalışıyor. Aileler, beton zemine attıkları ince halılar üzerinde günlerini geçiriyor. Köprüde günün her saatinde yoğun bir araç trafiği olması nedeniyle çoğu zaman uyuyamıyorlar.

45 DERECE SICAKTAN KAÇIŞ

Ailelerin önemli bir sorunları da temizlik. Erkekler, banyo ve tuvalet ihtiyaçları için camilere; kadınlar, çevredeki hayırseverlerin evlerine gidiyor. Ailelerinin yanında her şeyden habersiz oyun oynayan çocuklar ise çamaşır yıkamak için kullanılan plastik leğenlerde yıkanıyor. Yezidilerin, köprü altını tercih etmesinin nedeni ise sıcaklığın ortalama 45 derece olduğu bölgede, gölge mekanların nispeten daha serin olması.


10 yıl önce