Gezici Economist'in işine gelmedi

ABD'nin Maryland eyaletine bağlı Baltimore kentinde, polis şiddeti sonucunda yaşamını yitiren 25 yaşındaki siyahi genç Freddie Gray'in cenaze töreninden sonra olaylar çıktı. ABD hükümeti, Baltimore'de 1 hafta sokağa çıkma yasağı ilan etti. Gezi olayları sırasında Türk göstericilerin savunuculuğunu yapan The Economist ise, ABD'li göstericileri "anarşist" ilan etti.

Haber Merkezi Diğer
ABD'nin Maryland eyaletine bağlı Baltimore kentinde, polis şiddeti sonucunda yaşamını yitiren 25 yaşındaki siyahi genç Freddie Gray'in cenaze töreninden sonra olaylar çıktı. Polis şiddetini protesto eden göstericiler, işyerlerini yağmalayıp, ateşe verdi. Gösterilerde polis ve sivil kişilerin araçları da tahrip edilip ateşe verildi.


Gezi olayları sırasında kamu mallarına zarar verenleri \"eylemci\" olarak tanımlayan Economist, ABD'li göstericileri \"anarşist\" olarak niteledi.
ABD'nin Maryland eyaletine bağlı Baltimore kentinde, polis şiddeti sonucunda yaşamını yitiren 25 yaşındaki siyahi genç Freddie Gray'in cenaze töreninden sonra çıkan olayların ardından 'olağanüstü hal' ve 'bir hafta boyunca sokağa çıkma yasağı' ilan edildi. Gezi Parkı eylemleri esnasında Türkiye karşıtı söylemleri ile bilenen The Economist'in olaylarla ilgili yorumu ise dikkat çekiciydi.

Gezi Parkı eylemleri esnasından Türkiye karşıtı söylemleriyle dikkat çeken The Economist, söz konusu ABD olunca bambaşka bir çizgi benimsedi. The Economist, Türkiye'dekinin aksine eylemcilerin aleyhine bir söylem dilini kullandı. İngiliz dergi, eylemcilerin yaptığının isyandan ziyade anarşi olarak ifade edildiğini belirtti. Economist, Gezi olaylarından sonra Erdoğan'ı Osmanlı Sultanı şeklinde giydirip kapak yapmış, "Demokrat mı Sultan mı?" şeklinde küstahça bir başlık atmıştı.


Economist, Gezi olaylarından sonra Erdoğan'ı Osmanlı Sultanı şeklinde giydirip kapak yapmış, \"Demokrat mı Sultan mı?\" şeklinde küstahça bir başlık atmıştı.
Gezi'nin yıldönümünde propaganda yaptı

Türkiye'deki sokak olaylarını kışkırtan İngiliz basınının önde gelen dergisi Economist, Gezi'nin yıldönümünde yeni ayaklanma olacağını yazarak, bu kez ayaklanmanın bastırılamayacağını iddia etmişti.

Olayların ardından Maryland Valisi Larry Hogan, eyalette 'olağanüstü durum' ilan edip, olayların son bulması için Ulusal Muhafızları devreye sokarken, Baltimore Belediye Başkanı Stephanie Rawlings-Blake ise kentte Salı gününden başlamak üzere, akşam 22.00 ile sabah 05.00 arasında, bir hafta boyunca sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Göstericilerle polisler arasında çıkan çatışmalarda aralarında 15 polisin de bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı. Hastanede tedavi gören iki polisten birinin bilincinin kapalı olduğu, en az 30 kişinin de gözaltına alındığı belirtildi.

Baltimore'da 25 yaşındaki Freddie Gray, gözaltında hastanelik olmuş, belkemiğindeki ciddi ve açıklanamayan yaralar nedeniyle 19 Nisan'da yaşamını yitirmişti.



Baltimore'da 25 yaşındaki Freddie Gray, gözaltında hastanelik olmuş, belkemiğindeki ciddi ve açıklanamayan yaralar nedeniyle 19 Nisan'da yaşamını yitirmişti. \n