IŞİD meydan okudu

Kobani''de hava saldırıları devam ederken sokakta Kürt güçlerle de çatışan IŞİD geri adım atmıyor. Örgüt, yayımladığı bir video ile ''Kobani''yi tamamen ele geçirene kadar durmayacakları'' mesajını verdi.

. Yeni Şafak
IŞİD meydan okudu
Amerikan güçleri, Suriye''nin kuzeyindeki Kobani''de Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile savaşan Kürt güçlere havadan silah ve tıbbi malzeme yardımında bulunurken, sokak savaşında yeri adım atmayan militanlar ise ilçeyi ele geçirme konusunda kararlı olduklarını duyurdu. IŞİD''e yakın bir haber sitesinde PYD güçleri ile çatışmaların devam ettiği Kobani''den son görüntüler yayınlandı. Kobani''nin merkezini ele geçirdiklerini iddia eden IŞİD mensupları, bir çok binanın kendilerinin kontrolünde olduğunu ileri sürüyor.

GELİŞ NEDENLERİ

Kobani merkezinde olduğunu söyleyen IŞİD''li, ''Arkamda gördüğünüz Kobani Kültür Merkezi ve ilerleyişimizi sürdürüyoruz. Buraya Kürtlerle savaşmaya değil, Kobani''yi dinsiz PKK ve diğerlerinden temizlemek için geldik. Uçaklara, koalisyonlara ve bombardımanlara rağmen kararlılığımız sürüyor. Kobani''yi tamamen ele geçirene kadar durmayacağız'' diyor. IŞİD''li militanlar, ellerinde silahlarla Kobani''nin merkezindeki ana cadde üzerinde durduklarını savunurken, zaman zaman da çatışma anlarını kamera ile görüntülüyor.

Bomba ellerinde patladı!

Irak''ta Kerkük kentinin Molla Abdullah beldesinde, IŞİD mensuplarının yerleştirmek istedikleri bomba ellerinde patladı. Kerkük Emniyet Müdürü Albay Serhad Kadir, önceki akşam IŞİD militanlarının Molla Abdullah beldesi içinde bazı yerlere yerleştirmek istedikleri patlayıcının ellerinde patladığını açıkladı. Patlama sonucunda 3 IŞİD mensubu ölürken, 4''ünün ise yaralandığı belirtildi. Bölgede peşmerge ve IŞİD mevzileri arasında yaklaşık 50 metrelik iki köprü bulunuyor. Dukan çayının ayırdığı mevzilerde peşmerge ve IŞİD mensupları birbirlerini görebiliyor.