Lufthansa pilotlarını sağlık kontrolünden geçirecek

Alman havayolları şirketi Lufthansa bünyesinde bulunan GermanWings havayolu şirketinin Barselona'dan Düsseldorf'a giden uçağın düşmesinin ardından şirket pilotlarını sağlık kontrolünden geçirme kararı aldı.

Haber Merkezi DHA
Aircrafts of German carrier Lufthansa are parked on the tarmac during a strike at Munich's airport in this July 28, 2008 file picture. Germany's Lufthansa, rocked by a fatal plane crash at the end of March and trying to end a long-running dispute with its pilots, struck a cautious tone on 2015 profit expectations despite reporting a smaller first quarter loss. REUTERS/Michaela Rehle/Files
Lufthansa, pilotlarını acilen sağlık kontrolüne alacağını açıkladı. Alman havayolları şirketi Lufthansa, kendilerine dahil olan GermanWings havayolu şirketinin Barselona'dan Düsseldorf'a giden uçağının Fransa'nın güneyinde düşmesi sonrası böyle bir karar alındığını; pilotların sağlık kontrolünden geçirilecekleri ve ne gibi ilaçlar kullandıklarının tespitine kadar bir çalışma yapacaklarını ve bunu kamuoyu ile paylaşacaklarını duyurdu.