Türkiye Petrolleri’nden otizmli öğrencilere destek

“Kazancı Eğitimin” sloganı ile eğitim alanında hayata geçirdiği projelerini sürdüren Türkiye Petrolleri, Ankara Şehit Rıfat Çelik İlkokulu’nda öğrenim gören otizmli öğrenciler için özel donanımlı sınıflar oluşturdu.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Türkiye Petrolleri'nin Otizmli çocukların öğrenim gördüğü Eryaman Şehit Rıfat Çelik İlkokulu'nda hazırlattığı özel eğitim ve aktivite sınıflarının açılış töreni, bugün TP Petrol Dağıtım AŞ Genel Müdür Yardımcısı M. Selman Yılmaz, Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü İl Özel Eğitim ve Rehberlik Şube Müdürü Müberra Oğuz, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürü Tugay Gözüm başta olmak üzere çeşitli şube müdürleri ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşti.

Törende açılış konuşmasını yapan Eryaman Şehit Rıfat Çelik İlkokulu Müdürü Aykut Gültekin; öncelikle Türkiye Petrolleri 'ne teşekkürlerini iletti. Otizmli öğrencilerin hassas olan eğitim ve öğrenim süreçlerinden bahseden Gültekin; 'Hazırlanan bu özel sınıflarında öğrenim süreçlerini tamamlayan öğrencilerimizin, sosyal hayata daha etkin bir şekilde hazırlanacağına inanıyorum.' dedi.

Açılışta TP Petrol Dağıtım AŞ adına söz alan Genel Müdür Yardımcısı Selman Yılmaz; 'Milli akaryakıtımız Türkiye Petrolleri olarak, bugün eğitim alanında bıraktığımız bir kalıcı eserin daha açılışını yapmaktayız. Burada öğrenim gören evlatlarımız artık daha modern şartlarda ve daha verimli bir eğitim dönemi geçirecekler' dedi.

Şube Müdürü Müberra Oğuz da eğitim alanındaki sosyal sorumluluk projelerinin önemine değinerek; 'Türkiye Petrolleri'nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında otizmli çocuklarımıza gösterdiği ilgi ve özen için çok teşekkür ediyoruz. Bu sınıflar öğrencilerimizin kendilerini daha özel ve iyi hissetmelerine yardımcı olacaktır. 'dedi.

Okulda özel eğitim alan öğrencilerden Sakine Deniz Gürpınar okuduğu şiirle davetlilere duygusal anlar yaşattı.

Özel eğitim alan bir öğrencinin annesi ve aynı zamanda okul öğretmenlerinden olan Yasemin Güven; yaptığı konuşmasında otizmli çocukların eğitim ortamının onlar ve aileleri için faydasına değinerek; 'Özel çocuklarımızın hem öğretmeni hem de annesi olarak, bu önemli eğitim sürecinin gerektirdiği fedâkarlığı bizlerle paylaşan tüm idarecilerimize teşekkür ediyorum' dedi.

Okul öğrencilerinin hazırladığı dans gösterileri ile renklenen tören, heyetin tefrişatı tamamlanan sınıfları gezmesi ile tamamlandı.