Aynı sülaleden 14 aile mağdur

Maket üzerinden daire satışıyla 800 vatandaşın yaklaşık 100 milyon lira dolandırıldığı Makrom Yapı skandalının, aynı sülaleden 14 aileyi de mağdur ettiği ortaya çıktı. Muhasebeci Gülay Aktaş, "Tüm birikimimizi buraya yatırmıştık. Bir çivi bile çakılmamış" dedi.

Hamdi Koçoğlu Yeni Şafak
Ev sahibi olma umuduyla paralarını Makrom Yapı'ya kaptıran vatandaşlar, mağduriyetlerinin giderilmesin istiyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Makrom Yapı'ya yönelik düzenlenen operasyon vurgunun boyutunu ortaya çıkardı. Şirket yönetiminin, maket üzerinden daire satışı yaparak yaklaşık
100 milyon liralık vurgun yaptıkları ortaya çıktı.

REKLAMLARA GÜVENDİK

Mağdur aileler yaşadıkları kabus dolu günleri Yeni Şafak'a anlattı. Tuzla'da yapılması planlanan inşaattan daire satın alan muhasebeci Gülay Aktaş, 2012 yılında 70 bin lira ödediğini söyledi. Makrom yapıya, televizyonlarda çıkan reklamlara güvenerek ulaştığını ifade eden Aktaş şunları söyledi: "Petek Dinçöz'ün reklamlarda oynaması bize güven verdi. Reklamlar neredeyse tüm televizyonlarda yayınlandı. 2012'de parayı yatırmamızı istediler. Biz de aynı sülaleden 14 aile paraları yatırdık. Tüm birikimimiz buraya gitti.

İNDİRİM YALANI

2014 yılında teslim edilmesi gerekiyordu. Bir çivi bile çakılmamış." Ailecek seferber olduklarını aktaran Aktaş, “Kardeşimin eşi stresten bebeğini kaybetti. Bizler çocuklarımızın geleceğinden artırarak para yatırdık. Paralarımız geri verilsin, dolandırıcılar cezalarını çeksin” diye konuştu. Mağdurlardan 57 yaşındaki Sultan Kat, kızı Birgül Kat ile birlikte 2 dairenin parasını peşin ödediklerini söyledi. Makbuzları gösteren Sultan Kat, şirketin kendisine 'Anneler Günü indirimi' yalanıyla ulaştığını belirtti. Kat, "Anneleri kiradan kurtarıyoruz diye kampanya başlatmışlar.

Annelere özel indirimler yapılacağını söylediler. Kızımla birlikte 140 bin lira peşin para yatırdık. Tüm paramız gitti" dedi.

Doktorları da dolandırmışlar

Makrom Yapı'nın dolandırdığı 800 vatandaşın içerisinde sağlık çalışanlarının da olduğu öğrenildi. Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan 20 doktor ve hemşire de paralarını Makrom Yapı yöneticilerine kaptırdı. Türk Sağlık Sen Sendikası 2 Nolu Şube tarafından inşaat firması ile ilgili bilgilendirildiklerini bildiren hemşire Melek Yıldız, “Sendika firma ile protokol imzaladığını söyledi. Bize bir hesap numarası verdi paraları topladı. Bize, 'siz hiçbir şeye karışmayın, biz firma ile hallediyoruz' dediler. Sağlık çalışanlarına özel bir blok yapılacağı söylendi. Şimdi her şey ortaya çıkınca sendika bizi muhatap almıyor” dedi.

Makrom Yapı'nın patronu tutuklandı

Hayali inşaat projelerini maket üzerinden satarak vatandaşları dolandıran Makrom Yapı'nın patronu Lütfü Bakırcı ile 6 kişi tutuklandı. Boyunu uzatmak için yattığı hastanede İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alınan Bakırcı ile 17 şüpheli, sorgularının ardından geniş güvenlik önlemleri altında Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi. Mağdurlar burada karşıladıkları zanlılara tepki gösterdi. Bakırcı'nın da aralarında bulunduğu 6 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Büyükçekmece Nöbetçi Sult Ceza Hakimliği'ne çıkarılan 6 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.