Bingöl'de PKK'ya darbe: Teröristlerin kullandığı 8 katlı mağara tespit edildi

Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen operasyonda terör örgütü PKK'ya ait 8 katlı mağarada 17 kullanılmaya hazır el yapımı patlayıcı düzeneği ile patlayıcıları güçlendirmek için kullanılan çok miktarda çivi ve metal parçaları, 22 büyük tüp, 4 şarjör, 250 pil, 14 varil içerisinde muhtelif yaşam ve sağlık malzemesi, matkap, mutfak ocağı ve benzin ele geçirildi.

Güvenlik güçlerimizce, mağarada ele geçirilenler.

Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen operasyonda PKK'lı teröristlerin kullandığı 8 katlı mağarada 17 el yapımı patlayıcı düzeneği ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, istihbari çalışmalar neticesinde, terör örgütü PKK/KCK mensuplarını etkisiz hale getirmek, muhtemel sığınak, barınaklarını tespit ve imha etmek amacıyla ilçe kırsalında "Şehit Jandarma Onbaşı Lokman Dargın" operasyonu düzenledi.

Ekipler, operasyonda PKK'lı teröristlerin kullandığı 8 katlı mağara tespit etti.

Mağaradaki aramada, kullanılmaya hazır 17 el yapımı patlayıcı düzeneği ile patlayıcıları güçlendirmek için kullanılan çok miktarda çivi ve metal parçaları, 22 büyük tüp, 4 şarjör, 250 pil, 14 varilde muhtelif yaşam ve sağlık malzemesi, matkap, mutfak ocağı ve benzin ele geçirildi.

Malzemeler operasyon bölgesinde imha edildi, mağara kullanılmaz hale getirildi.

GÜNDEM
MİT'ten Süleymaniye'de bir operasyon daha: Eylem hazırlığı yapan PKK'lı terörist öldürüldü

GÜNDEM
MİT'ten Suriye'de bir nefes kesen operasyon daha: PKK/YPG'nin 'para kasası' yok edildi

GÜNDEM
MİT'ten 200 kilometre uzaklıkta dev operasyon: PKK'nın sözde sorumlusu etkisiz hale getirildi

GÜNDEM
MİT terör örgütü PKK'nın sözde uyuşturucu ticareti sorumlularından Abdulmutalip Doğruci'yi Süleymaniye'de etkisiz hale getirdi