HDP daha dürüst ve sorumlu olmalı

Ayfer Mallı Yeni Şafak

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “HDP çok önemli bir görev yapıyor. Çözüm sürecinde çok daha sorumlu davranması gerekir” dedi. Arınç, dün 5.5 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Arınç şunları söyledi:
- HDP çok önemli bir görev yapıyor. Çözüm süreci içerisinde Öcalan ile ve diğer paydaşlarla irtibat konusunda ve halkı temsil eden bir siyasi parti olarak onların daha sorumlu davranması daha dürüst götürmeleri gerekir.
- Efendim, ‘İmralı’ya ziyaret olacak mı’, elbette olacak. Onların taleplerini Adalet Bakanımız değerlendirir.
- Söylenenler (HDP'lilerin açıklamaları) hükümeti zor duruma düşürüyor. Siz bunları söylediğinizde hükümet bunları vaat etmiş gibi oluyor. İkincisi, Öcalan’ın talep etmediği, görüşmediğimiz, bir takım şeyler ileri sürmek suretiyle Öcalan’ı da zor duruma düşürdüğünüzü bilmiyorsunuz.
- Edirne’deki Sinagog’un restore ederken bugüne kadar ibadet yapılmış bir yerden ibadet yapma imkanını, fonksiyonunu almayı düşünmedik. Sayın Valimiz yanlış yapmıştır. Hissi davranmıştır.
- Yargıtay Başkanı Sayın Alkan, kendi adına bir açıklama yapmış. Bu konuşulur, tartışılır gerekliyse Adalet Bakanımız açıklama yapabilir.