Poşulu tehdit!

Meclis’teki İç Güvenlik Paketi Yasa Tasarısı görüşmelerini engellemeye çalışan muhalefet farklı taktiklere başvuruyor. Meclis Genel Kurulu'na poşu ile gelen HDP’liler tehditler savurdu: Eğer çözümü sağlayamıyorsak başka önlemler alırız.

İlhan Toprak Tarık Bakıcı Yeni Şafak

İç Güvenlik Paketi Yasa Tasarısı görüşmeleri muhalefetin engellemelerine rağmen sürüyor. Tasarı üzerindeki birinci bölüm görüşmeleri tamamlandı. İkinci bölüm bölümün geneli ve maddeleri üzerindeki görüşmelere geçildi.
KAPLAN TEHDİT ETTİ
Tasarıda kabul edilen maddelerde usule uyulmadığını ileri süren HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken “usul tartışması” açılmasını talep etti. Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, durumu Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı’ya iletmek için oturuma ara verdi. Yakut, aranın ardından, Kanada programı sebebiyle Ayşenur Bahçekapılı’nın Meclis Başkanvekilliği yapacağını açıkladı. Bunun üzerine HDP 'li Hasip Kaplan açıklamaya itiraz etti. Kaplan, “Bu kadının kadıya şikayeti. Eğer bu çözümü sağlayamıyorsak o zaman muhalefet olarak başka önlemlerimizi almak zorunda kalırız” diyerek tehdit savurdu.
POŞUYLA ÇIKTI ORTAMI GERDİ
HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ise kürsüye poşuyla çıktı. Aka, göstericilerin gazdan korunmak için poşu taktıklarını iddia etti. Ata'nın konuşması sırasında HDP'li milletvekilleri de poşuyla yüzlerini kapattı. AK Partili milletvekilleri ise bu duruma tepki gösterdi.
KÜRSÜYE GAZ BOMBASI İLE ÇIKTI
Polisin aşırı güç kullanımı iddialarının araştırılması önergesinin görüşmelerinde partisi adına söz alan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu da kürsüye kırmızı bir kutu ile çıktı ve içinden gaz bombası çıkartarak milletvekillerine gösterdi. Moroğlu, polisin CHP'li milletvekillerinin üzerine son kullanma tarihi geçmiş gaz bombası atıldığını iddia etti.