Rehineler Behdinan'a getirildi

Türkiye'nin merakla beklediği özgürlük Dohuk'un Behdinan bölgesinde gerçekleşiyor. Tam 18 aydır PKK'nın elinde rehin olarak tutulan kamu görevlileri bugün Behdinan'a getirildi. Rehineler yarın Türkiye'den gelen heyete teslim edilecek.

Çetiner Çetin Yeni Şafak
Rehineler Behdinan'a getirildi
Terör örgütü PKK'nın rehin aldığı 8 kamu görevlisi Irak Kürt bölgesinin sınır kenti Dohuk'un Behdinan bölgesine getirildi. Rehineler yarın bu bölgeden teslim edilecek. Türkiye'den rehin kamu görevlilerinin teslim edilmesi için oluşturulan 6 kişilik heyet, yola çıkmıştı. Yapılan müzakereler sonrası bırakılması kararlaştırılan rehineler yarın Türkiye'den gelen bu heyete teslim edilecek.

Daha önce güvenlik gerekçesi ile sır gibi saklanan program bu akşam akşam saatlerinde netleşti. Örgüt herhangi bir spekülasyona neden olmaması için rehinlerin serbet bırakılacağı alana basın mensuplarını alınmayacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Olayın şova dönüşmesini ve ikinci bir Habur yaşanmasını istemiyoruz"mesajı adresine ulaşması üzerine, İkinci bir Habur krizinin yaşanmaması için tedbirler alındı. Kandil, geniş kapsamlı bir organizasyon yerine, içinde Kürt yönetiminden iki ismin de yer alacağı sadece 6 kişiden oluşacak heyete rehinleri teslim edecek.

Kandil'in ikinci aşamada ise Nevruz'da ateşkes ilan etmesi planlanıyor.

Yarın 14:30'da rehineler serbest bırakılacak. Daha önce Süleymaniye'de serbest bırakılmaları gündemdeydi ancak bir sabotaj düzenlenebileceği endişesi ile Türkiye sınırına yakın bir alana getirildiler.