Tayin oldu 'server'lar bozuldu

Şube Müdürü Nazmi Ardıç’ın tayininin çıkmasıyla Organize Şube’nin kayıtlarının bulunduğu TİB-NOT programının bozulması arasında bağlantı tespit edildi. Tanıklık yapan bir polise göre paralel çete TİB-NOT verilerini kasten sildi.

Mustafa Sait Özkan Yeni Şafak
Organize Şube'nin kayıtlarının bulunduğu TİB-NOT programının Şube Müdürü Nazmi Ardıç'ın tayininin çıkmasıyla tuhaf bir şekilde arızalandığı ortaya çıktı. 17 Aralık darbe girişiminden bir gün sonra Şube'de bulunan bir polis memuru verdiği ifadede, “Ardıç Müdür'ün tayini çıkmasıyla bütün personelle vedalaştı. O esnada TİB-NOT sorunsuz çalışmaktaydı. Çalıştığım süre zarfında böyle büyük çapta bir arızaya şahit olmamıştım” diyerek sunucuların (server) 17 Aralık darbe girişimi sonrası kasten bozulduğunu ortaya koydu.

YER DEĞİŞTİRDİ

Paralel çetenin 17 Aralık darbe soruşturması için düğmeye bastıktan bir gün sonra Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Teknik Takip ve İzleme Büro Amirliğinde (GB874953AB) ve Bilgi Teknolojileri ve Arşiv Büro Amirliğinde (GB8824RVBR) kurulu bulunan sunucuların yerlerini değiştirdiği ortaya çıkmıştı.

WIPE İLE SİLDİLER

Bununla yetinmeyen çete Emniyet'in tüm veri tabanının bulunduğu GB874953AB seri numaralı sunucu bilgisayarları kopyaladıktan sonra verileri silmek için 2 kez Wipe adlı yazılımı kullanarak geri getirilemez şekilde format atmıştı. Paralel yapıya yönelik yapılan son operasyonda o dönem Organize Şube'de görev yapan polis memuru M.K.Ö'nün savcılığa verdiği ifade sunucuların hangi yapı tarafından bozulduğunu ve kimler tarafından verilerin kaçırıldığını deşifre etti.