Malzemeler: 8 dilim ekmek, 2 su bardağı rende eski kaşar, 6 yemek kaşığı İzmir tulumu rende, 5 yumurta, ½ litre süt, ½ çay kaşığı hardal tozu, ½ çay kaşığı tuz, 1 tutam karabiber.
Soğanlısı bir harika
Fırını 200 dereceye ayarlayın. Sufle kaplarını yağlayın. Ekmeği küp küp doğradıktan sonra sığ bir kaba koyun ve üzerine sütü boşaltın. Ekmekler iyice ıslansın. Tereyağını eritin soğanları halka halka doğrayıp yumuşayıncaya kadar pişirin. Ekmekleri ezip soğanla karıştırın. Yumurtaların sarı ve beyazlarını ayırın. Bir kapta yumurta sarılarını, peynir ve baharatlarla karıştırıp ekmekli karışımın üzerine dökün. Iyice karıştırın. Yumurta beyazlarını çırpıp kabartın. Bunu söndürmeden diğer karışıma üç seferde ekleyin. Karıştırırken alttan yukarı dairesel hareketler yaparak karıştırmaya özen gösterin. Hazırladığınız kalıplara dökün üzeri altın rengi olana dek 45- 50 dakika pişirin. Salata ile servis edin.
Malzemeler: (6 kişilik) 1,5 yemek kaşığı tereyağı, 1 ekmek ya da pide, 1/2 litre süt, 1 küçük soğan, 4 yumurta, 220 gr eski kaşar, 1 çay kaşığı tuz, ½ çay kaşığı karabiber, 1 tutam muskat rendesi, 1 tutam toz biber.
Salata yapın
Pide ya da ekmeklerinizi kabuklarından ayırıp irice küpler halinde doğrayın. 2 ad. domatesi rendeleyin. Kalan 2 domatesi irice doğrayın. Rendelenmiş domatese sirke zeytinyağının yarısı tuz ve karabiber ekleyip ekmeklerin üzerine dökün, iyice ıslanmalarını sağlayın. Salatalık ve soğanları halka halka doğrayın ve tüm malzemeleri karıştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirin.
Malzemeler: (6 kişilik) 1 bütün pide içi, 4 ad kokulu tarla domatesi, ½ demet fesleğen, 1 salatalık, 1 küçük kırmızı soğan, 6 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı sirke, 1 kase irice parçalanmış beyaz peynir, tuz, karabiber.