BU HAFTA SONU GÖSTERİME GİREN DİĞER FİLMLER

27 Nisan Cuma günü ülkemiz sinemalarında 8 yeni film gösterime girdi. Bunlar arasından “Kara Altın” (Black Gold) ve "Kuzgun" (The Raven) adlı yapımlar sinema sayfamızda ayrıntılı olarak değerlendirilmiştir. Geriye kalan diğer 6 filmin özet tanıtımları ise yıldız puanları ve içerik uyarılarıyla birlikte aşağıdadır:

Ali Murat Güven Yeni Şafak
BU HAFTA SONU GÖSTERİME GİREN DİĞER FİLMLER
alimuratg@yahoo.com

DEHŞET KAPANI (The Cabin in the Woods)

Türü: Korku-gerilim-gizem / Türkiye'de Gösterime Sunulan Kopya Sayısı: 68 / İthalatçı Şirketler: r Film ve Mars Entertainment Group ortaklığıyla / Dağıtıcı Şirket: Pinema Film / Yönetmen: Drew Goddard / Oyuncular: Kristen Connoly, Chris Hemsworth, Anna Hutchison, Fran Kranz, Jesse Williams, Richard Jenkins, Bradley Whitford, Brian White, Tim De Zarn / Yapım Yılı, Süresi ve Ülkesi: 2011, 95 Dakika, ABD yapımı / İçerik Uyarıları: Sert bir korku-gerilim filmi olarak başından sonuna dek pek çok bölümünde yoğun şiddet, argo diyaloglar, içki/sigara/uyuşturucu kullanımı ve cinsellik/çıplaklık içerdiğinden dolayı, 18 yaşından küçük izleyiciler için KESİNLİKLE uygun bir yapım değildir.

Ailece izlenebilir mi? / HAYIR / 18+

Yeni Şafak-Sinema Puanı: * *

Resmî İnternet Sitesi ve Fragmanı: www.discoverthecabininthewoods.com

* * *

PAZARLARI HİÇ SEVMEM

Türü: Duygusal drama / Türkiye'de Gösterime Sunulan Kopya Sayısı: 30 / Yapımcı Şirket: Shark Film / Dağıtıcı Şirket: Tiglon Film / Yönetmen: Rezzan Tanyeli / Oyuncular: Melisa Sözen, Edhem Dirvana, Umut Kurt, Ezgi Mola, Hasibe Eren, Kenan Demirok, Şebnem Dilligil, Barış Bağcı, Ayşen Gruda / Yapım Yılı, Süresi ve Ülkesi: 2012, 85 Dakika, Türkiye yapımı / İçerik Uyarıları: Genel olarak temiz ve olumlu mesajlara sahip bir film… Ancak, birkaç bölümünde olumsuz davranış örnekleri içerdiğinden dolayı, 15 yaşından küçük izleyiciler için uygun bir yapım değildir.

Ailece izlenebilir mi? / ŞARTLI EVET / 15+ (Ailenin küçük üyelerinin 15 yaşında ve daha büyük olması şartıyla)

Yeni Şafak-Sinema Puanı: * * *

Resmî İnternet Sitesi ve Fragmanı: www.pazarlarihicsevmem.com

* * *

ÇİFTE SOYGUN (Flypaper)

Türü: (“Banka soygunu” odaklı) Suç komedisi / Türkiye'de Gösterime Sunulan Kopya Sayısı: 30 / İthalatçı Şirket: Mars Entertainment Group / Dağıtıcı Şirket: Pinema Film / Yönetmen: Rob Minkoff / Oyuncular: Patrick Demsey, Ashley Judd, Tim Blake Nelson, Mekhi Phifer, Matt Ryan, Jeffrey Tambor, John Ventimiglia, Curtis Armstrong, Pruitt Taylor Vince / Yapım Yılı, Süresi ve Ülkesi: 2011, 87 Dakika, ABD-Almanya ortak yapımı / İçerik Uyarıları: Genel olarak temiz bir film… Ancak, birkaç bölümünde olumsuz davranış örnekleri içerdiğinden dolayı, 13 yaşından küçük izleyiciler için uygun bir yapım değildir.

Ailece izlenebilir mi? / ŞARTLI EVET / 13+ (Ailenin küçük üyelerinin 13 yaşında ve daha büyük olması şartıyla)

Yeni Şafak-Sinema Puanı: * * 1/2

Resmî İnternet Sitesi ve Fragmanı: www.ifcfilms.com/films/flypaper

* * *

AŞKIN RENKLERİ (La Délicatesse)

Türü: Romantik komedi / Türkiye'de Gösterime Sunulan Kopya Sayısı: 12 / İthalatçı Şirket: Kalinos Film / Dağıtıcı Şirket: M3 Film / Yönetmenler: David Foenkinos, Stéphane Foenkinos / Oyuncular: Audrey Tautou, François Damiens, Bruno Todeschini, Marc Citti, Mélanie Bernier, Joséphine de Meaux, Pio Marmaï, Monique Chaumette, Alexandre Pavloff / Yapım Yılı, Süresi ve Ülkesi: 2011, 108 Dakika, Fransa yapımı / İçerik Uyarıları: Genel olarak temiz bir film… Ancak, birkaç bölümünde yüzeysel cinsellik, argo diyaloglar ve olumsuz davranış örnekleri içerdiğinden dolayı, 15 yaşından küçük izleyiciler için uygun bir yapım değildir.

Ailece izlenebilir mi? / ŞARTLI EVET / 15+ (Ailenin küçük üyelerinin 15 yaşında ve daha büyük olması şartıyla)

Yeni Şafak-Sinema Puanı: * * 1/2

Resmî İnternet Sitesi ve Fragmanı: www.nathaliekuesst-derfilm.de

* * *

ÖLÜMÜN SESİ (Babycall)

Türü: Korku-gerilim / Türkiye'de Gösterime Sunulan Kopya Sayısı: 10 / İthalatçı Şirket: Kalinos Film / Dağıtıcı Şirket: Tiglon Film / Yönetmen: Pal Sleatune / Oyuncular: Noomi Rapace, Kristoffer Joner, Maria Bock, Henrik Rafaelsen, Stig R. Amdam, Vetle Qvenild Werring, Torkil Johannes Swensen Hoeg, Bjorn Moan / Yapım Yılı, Süresi ve Ülkesi: 2011, 96 Dakika, Norveç-İsveç-Almanya ortak yapımı / İçerik Uyarıları: Bir korku-gerilim filmi olarak pek çok bölümünde yoğun şiddet ve ürkütücü görüntüler içerdiğinden dolayı, 18 yaşından küçük izleyiciler için uygun bir yapım değildir.

Ailece izlenebilir mi? / HAYIR / 18+

Yeni Şafak-Sinema Puanı: * * 1/2

Resmî İnternet Sitesi ve Fragmanı: www.babycall-film.no

* * *

MARIGOLD OTELİ'NDE HAYATIMIN TATİLİ (The Best Exotic Marigold Hotel)

Türü: (“Hint kültürü” odaklı) Komedi / Türkiye'de Gösterime Sunulan Kopya Sayısı: 8 / İthalatçı Şirket: Tiglon Film / Dağıtıcı Şirket: Tiglon Film / Yönetmen: John Madden / Oyuncular: Judi Dench, Maggie Smith, Tom Wilkinson, Dev Patel, Bill Nighy, Penelope Wilton, Ronald Pickup, Celia Imrie, Tena Desae / Yapım Yılı, Süresi ve Ülkesi: 2011, 124 Dakika, İngiltere yapımı / Pek çok bölümünde yüzeysel cinsellik/çıplaklık, argo diyaloglar ve cinselliğe (yanı sıra da eşcinselliğe) ilişkin referanslar içerdiğinden dolayı, 18 yaşından küçük izleyiciler için uygun bir yapım değildir.

Ailece izlenebilir mi? / HAYIR / 18+

Yeni Şafak-Sinema Puanı: * *

Resmî İnternet Sitesi ve Fragmanı: www.thebestexoticmarigoldhotel.co.uk

* * *

YENİ ŞAFAK SİNEMA SAYFASI / YILDIZ PUANLAMA TABLOSU

* * * *

(4 Yıldız) Sinemanın sanat kimliğini pekiştiren gerçek bir başyapıt… Kaçırmanız gerçekten de yazık olur.

* * * 1/2

(3,5 Yıldız) Oldukça başarılı bir film. Şartlarınızı zorlamak pahasına mutlaka görmelisiniz.

* * *

(3 Yıldız) Çoğu bölümüyle sanatsal bir derinlik ve lezzet yakalayabilen, kayıtsız kalınmayacak bir film. Ömrünüzden bir kaç saati vermeye değer…

* * 1/2

(2,5 Yıldız) Bazı bölümlerinde iyi bir filmin kalite standartlarına erişmeyi başarabiliyor; fakat bir bütün olarak bakıldığında ise sorunlu ve tam olmamış.

* *

(2 Yıldız) Hiç bir sanatsal değeri ve akılda kalıcılığı yok. Yalnızca zaman öldürmek için tüketilebilir. Ki zamanınıza önem verdiğimiz için bunu da pek önermiyoruz.

* 1/2

(1,5 Yıldız) Kötü bir film ve neden çekildiğini anlamak zor… Görmemeniz yararınıza olacaktır.

*

(1 Yıldız) Sinema sanatı adına utanç verici bir gösteri… Arkanıza bakmadan kaçın, sevdiklerinizi de uzak tutun!