En güzel kütüphane

Üsküdar’da “Yedi Güzel Adam ve Öncüler Kütüphanesi” açıldı. Açılışta konuşan Nuri Pakdil ve Rasim Özdenören, genç neslin kütüphaneyi boş bırakmaması gerektiğini söyledi.

Hamdi Koçoğlu Yeni Şafak

Üsküdar’da Fatih’in Mahkemesi olarak bilinen tarihi bina, sivil toplum kuruluşu Yedi Hilal ve Üsküdar Belediyesi’nin işbirliği ile “Yedi Güzel Adam ve Öncüler Kütüphanesi” adıyla tematik bir kütüphaneye dönüştürüldü. Kütüphanede “Yedi Güzel Adam ve Öncüler”in kendi kitapları ve haklarında yazılan tüm kitaplar temin edilerek tematik bir şekilde sunuluyor. 
Mekân, açılışının ardından sanatçılar ve vatandaşlar kütüphaneyi gezdi. Vatandaşlar ilk günden kütüphaneye yoğun ilgi gösterdi.
TÜM ESERLER SERGİLENECEK
Kütüphanenin açılışına, Nuri Pakdil, Rasim Özdenören, Cahiz Zarifoğlu’nun eşi Berat Zarifoğlu, Tarık Tufan ve ‘7 Güzel Adam’ filminin oyuncuları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışı gerçekleştiren Nuri Pakdil ve Rasim Özdenören, kütüphanede üstadların hatıralarının ve eserlerinin sergilenmesinin heyecan verici olduğunu söyledi. Şairler, genç neslin kütüphaneyi boş bırakmaması gerektiğinin de altını çizdi.

Öncüler de unutulmadı

Kütüphanede Cahit Zarifoğlu’nun “Yedi Güzel Adam” adam dediği Sezai Karakoç, Nuri Pakdil, Cahit Zarifoğlu, Rasim Özdenören, Erdem Bayazıt, Alaeddin Özdenören ve Mehmet Akif İnan'ın kitapları yer alacak. “Öncüler” olarak belirlenen Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek, Cemil Meriç, Malcolm X, Hasan El-Benna, Muhammed İkbal ve Aliya İzzetbegoviç isimleri de kütüphaneye eklendi.